- Hunder kan bli usikre

Derfor bør du ikke kle opp hunden din.

FRANSK FLAGGERMUS: Den franske bulldogen Elle har blitt kledd ut som flaggermus, med lilla vinger og stripete kropp. 25. oktober 2015 deltok hun på den årlige veldedighetsturen All Dogs Matter Halloween Dog Show i Hampstead Heath i London. Organisasjonen All Dogs Matter hjelper hjemløse hunder, og finner nye eiere til dem. Foto: Paul Brown / Demotix / Corbis
FRANSK FLAGGERMUS: Den franske bulldogen Elle har blitt kledd ut som flaggermus, med lilla vinger og stripete kropp. 25. oktober 2015 deltok hun på den årlige veldedighetsturen All Dogs Matter Halloween Dog Show i Hampstead Heath i London. Organisasjonen All Dogs Matter hjelper hjemløse hunder, og finner nye eiere til dem. Foto: Paul Brown / Demotix / Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige søndag var det Halloween-feiring på Manhattan - for hundene. Mange hunder med tilhørende eiere hadde møtt opp for å delta på Tompkins Square Halloween Dog Parade.

Paraden, som første gang ble holdt i 1990, har vokst til å bli en av de største hundeparadene i USA, og avsluttes hvert år med en kåring av det beste kostymet. Det er ikke noe krav om at deltakerne må registrere seg i forkant, men om man ikke møter opp til premieseremonien vil eventuelle premier hunden skulle fått, bli gitt til veldedighet i stedet.

Også i flere andre byer har det blitt arrangert Halloween-feiringer for hunder. Det årlige All Dogs Matter Halloween Dog Walk er en britisk variant av Tompkins Square Halloween Dog Parade, og arrangeres av organisasjonen All Dogs Matter.

- Forfengelige eiere Thomas Hoffmann, journalist i videnskab.dk, sier i en artikkel publisert på forskning.no at hundeeiere selv må vurdere om hundene deres trenger de klærne man kler på dem. Det inkluderer også kostymer.

- Når man ser amerikanere ha masse klær på hundene sine, handler det om at de er forfengelige på sine dyrs vegne. Man skal heller tenke på at dyret skal bevare helsen, og derfor kan den ikke gå rundt med klær når det er varmt; da får ikke pelsen den luften den trenger, sier Hoffmann til videnskab.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer