Hunder og katter kastet 20 meter i døden

I går demonstrerte rasende hundeeiere mot kjæledyrmassakren på Puerto Rico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Mandag for to uker siden tok myndighetene i Barceloneta 80 kjæledyr fra beboere i de kommunale boligene i byen.

Katter og hunder ble slått, dopet ned, frosset og flere titalls kastet fra broen over det 20 meter høye djuvet Paseo del Indio utenfor byen, skriver Associated Press.

- Om det de sier er riktig, er dette handlinger som ikke hører hjemme i noe sivilisert land, sier Ramon Martinez til Reuters.

I går deltok Martinez sammen med kameraten Mari Luz Santiago i demonstrasjoner mot myndighetene utenfor landets høyesterett.

- Vi må stanse mishandlingen av hunder og andre dyr, sier hundeeieren Santiago.

Ordførerens ordre

Det var ordfører Sol Luis Fontanes som beordret kjæledyrmassakren etter å ha innført forbud mot katter og hunder i de kommunale boligene. Ordføreren sier at han skjønner at dyreeierne er opprørt etter hendelsen, og oppfordrer dem til å saksøke skadedyrfirmaet myndighetene leide inn.

- Jeg skjønner at det er rimelig at de går til sak, sier Fontanes.

Hunder og katter kastet 20 meter i døden

Ordføren er selv saksøkt for tilsammen 22,5 millioner amerikanske dollar sammen med skadedyrfirmaet Animal Control Solutions.

Firmaets eier Julio Diaz bekrefter overfor Associated Press at dyrene ble overlevert til hans firma, og at dyrene deretter ble avlivet med sprøyter. Han hevder at alle dyrene ble drept før de ble kastet fra broen, men vil ikke kommentere saken.

Funnet halvdøde

Men ifølge de 500 demonstrantene som i går gikk med t-skjorter med slagord som «Jeg er dyreelsker» og «Stans dyremishandlingen,» ble dyrene bare dopet ned før de ble kastet på lastebiler og kjørt til broen.

Flere av dyrene skal ha blitt funnet halvdøde under broen.

GJEMTE HUNDEN: Justin gjemte hunden Chispe i forkant av massakren.