Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hunder på Svalbard angrepet av fjellrev med rabies

En fjellrev har fått påvist rabies på øya Hopen, som er en del av Svalbard. Det er så langt aldri blitt påvist rabies hos mennesker på Svalbard.

FJELLREV: Det var en rev av denne typen som gikk til angrep på hundene. Dette bildet er tatt på Dovrefjell. Foto: NTB Scanpix
FJELLREV: Det var en rev av denne typen som gikk til angrep på hundene. Dette bildet er tatt på Dovrefjell. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reven angrep og bet to polarhunder ved Hopen forskningsstasjon på Svalbard 26. april før den ble bitt i hjel av den ene hunden. Hendelsen ble observert av personell på stasjonen, og reven ble sendt inn til analyse ved Veterinærinstituttet, opplyser Folkehelseinstituttet.

Hundene er vaksinert mot rabies. Ingen personer ble bitt eller utsatt for smitte på annen måte, og alle som jobber på Hopen er vaksinert. Mattilsynet jobber med smitteforebyggende tiltak i samarbeid med Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet og Sysselmannen på Svalbard.

- Vi ber folk om å være oppmerksomme og melde fra til Sysselmannen hvis de ser rev eller rein som har unaturlig atferd, eller død rev eller rein, sier seniorrådgiver Paul Lutnæs i natur- og artsforvaltningen hos Sysselmannen.

Typiske tegn å se etter er aggressivitet hos rev og passivitet og lammelser hos rein.

- Vi ber også folk om å ta sine forholdsregler. Rev må ikke mates. Hunder må være i bånd, og de må ikke stå uten tilsyn, sier Lutnes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media