Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hunder pines - blir pels

Pelskragen du går med rundt halsen, kan komme fra en hund som ble kokt levende. Bildene fra kinesiske hundeoppdrettsfarmer har sjokkert en hel verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videobildene, som ble vist på TV2 i går kveld, avslører hvordan hunder mishandles og drepes med kniv uten bedøvelse, før de blir flådd.

 • Se videobildene hos TV2

  Dyrebeskyttelsen Norge mener det er meget sannsynlig at hundepelsene også blir solgt her i landet.

  Ifølge Dyrebeskyttelsen Norge kokes også hunder levende.

  - Vi har fått meldinger om skåldinger, hele bur med hunder og katter senkes i kokende vann. Slik reduserer man knivinngrepene, som skader pelsen, til et minimum, sier Live Kleveland Karlsrud i Dyrebeskyttelsen Norge til Dagbladet.

  - Den eneste måten å få bukt med dyremishandlingen på, er at produsenter må merke hvor pelsen kommer fra. Det gjør de ikke i dag, sier Kleveland Karlsrud.

  «Sjakal»


  Slik lurer skurkene i bransjen deg:

  • Pels fra hund og katt fra Kina selges under dekknavn. Sjakal brukes ofte. En del av de populære ulvekragene, som brukes på anorakker, er trolig egentlig hundepels.

  Bransjen dikter også opp dyr som ikke eksisterer. Snowcat er et slikt eksempel. Folk tror gjerne det er en slags villkatt, i virkeligheten dreier det seg om en kinesisk huspus.

  • Butikker som blir bedt om å dokumentere hvor pelsverket kommer fra, svarer ofte Øst-Europa. Ifølge Dyrebeskyttelsen Norge finnes knapt denne type pelsindustri i Øst-Europa. Skinnene kommer fra Kina, men importeres via Øst-Europa.

  - Ikke kjøp pels


  Her er Dyrebeskyttelsens bønn til nordmenn:

  - Forbrukermakt må til for å stoppe torturen av dyr. Vi mener at folk bør la være å kjøpe pelsprodukter uansett. Men hvis du likevel gjør det, må du forlange å få vite hvor pelsen kommer fra. Går du med et klesplagg, skal du kunne stå for produktet. Kjøper du pels av en bikkje som er blitt kokt levende i Kina, så får du stå for det. Gjør du det, så vær så god, sier Kleveland Karlsrud til Dagbladet.

  Vil ha hundegaranti


  G-Sport er en av de store kjedene i Norge som selger anorakker og fritidsplagg med dyrepels.

  Kjedens butikker er ikke mistenkt for å selge anorakker med hundepels, men vil kreve forsikring fra leverandørene om at pelsen ikke stammer fra hunder.

  Til TV2-nyhetene sier G-Sport at de vil forsikre seg om at de ikke selger produkter med hundepels.

  Derfor krever kjeden forsikringer fra produsentene om at pelsen på anorakker ikke stammer fra hunder.

DREPES MED KNIV: Videobildene som ble vist på TV2 i går kveld viser hvordan hunder drepes med kniv, uten bedøvelse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media