Hunder skambites i hundekamper

Det arrangeres stadig hundekamper i Oslo og omegn. Både distriktsveterinæren og anonyme kilder bekrefter dette overfor Aftenposten Aften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist helg ble en hund funnet hardt skadd i en hage på Kolbotn. Distriktsveterinæren mener skadene tyder på at pitbullterrieren har vært med i en arrangert hundekamp.

Hunden hadde et stort åpent sår i pannen, som var forsøkt sydd sammen med fiskesnøre. Stingene hadde gått opp, og såret var infisert i likhet med resten av anisktet da hunden ble funnet, melder Aftenposten Aften.

Stadig kamper

- Dette er ille. Jeg kan ikke bevise at hunden er brukt i illegale hundekamper, men skadene, og ikke minst behandlingen av dem, sier sitt, sier førstekonsulent Line Taugbøl hos distriktsveterinæren i Oslo og Follo til Aftenposten.

Flere anonyme kilder opplyser til avisen at det arrangeres såkalte hundekamper i Oslo. Distriktsveterinær Ola Maagaard kan bekrefte opplysningene.

- Både vi og politiet får jevnlig inn meldinger om folk som trener kamphunder og om ulovlige hundekamper i Oslo-området, sier han til Aftenposten.