Hundesøket avsluttet

35 lastebiler i skytteltrafikk for å tette hullet etter raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet avsluttet sent torsdag kveld letingen med lavinehunder etter jordraset i Stavanger sentrum.


Tre personer falt ned i hullet
, men kom seg opp. Politiet fortsatte å søke i jordmassene etter flere personer med lavinehunder. Søket ble avsluttet klokken 23.30 uten at det ble funnet flere personer i krateret.

I frykt for flere ras, ble det bestemt at det skulle kjøres inn masse for å stabilisere grunnen i området. Rundt 35 lastebiler går nå i skytteltrafikk for å fylle krateret.

- Etter det jeg forstår skal det fylles 10000 kubikk masse i natt. Om lag 100 lastebillass med fyllmasse skal tømmes i krateret i løpet av natten, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Raset skjedde i forbindelse med byggearbeid i Stavanger sentrum. I tillegg har mye nedbør på Vestlandet i det siste vært medvirkende til å destabilisere grunnen.

SIKRER GRUNNEN: Om lag 35 lastebiler kjører i natt i skytteltrafikk med fyllmasse for å sikre grunnen. Foto: STAVANGER FREELANCE/MAGNUS WINTHER
SIKRER GRUNNEN: Om lag 35 lastebiler kjører i natt i skytteltrafikk med fyllmasse for å sikre grunnen. Foto: STAVANGER FREELANCE/MAGNUS WINTHER Vis mer
Hundesøket avsluttet
JORDRAS: Det kan ta to-tre døgn å fylle hullet etter raset i Stavanger.