Hundespann falt ned i bresprekk, redningsaksjon hindres av dårlig vær

- Minst 4-5 av hundene er i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var torsdag ettermiddag rundt klokken 16.30 at en guide og to turister med hvert sitt hundespann kom ut for dårlig vær og sikt i Trollheimen på Svalbard, skriver Nordlys. Brått forsvant guidens hundespann utfor en skrent eller bresprekk på rundt 20 meter.

Guiden klarte å hoppe av, men sleden og hundene forsvant i dypet.

Redning forhindres av dårlig vær Ulykken ble meldt inn og de tre personene samt de resterende hundespannene har slått leir i området siden da.

De befinner seg rundt 660 meter over havet ved toppen Låghetta, som ligger mellom Venernbreen, Vetternbreen og Krokbreen, i fjellområdet Trollheimen på andre siden av Isfjorden Airlift.

Sysselmannen har i i hele dag forsøkt å ta seg frem til denne leiren for å kunne yte assistanse, men har blitt forhindret av dårlige værforhold, ifølge Nordlys.

Sysselmannen ønsket videre å kunne få sendt inn et våpen til gruppen.

De strandede i leiren har nemlig ingen våpen til forsvar mot isbjørn, da denne var på sleden som forsvant i bresprekken, opplyste sysselmannsbetjent Frede Lamo til Svalbardposten i dag tidlig.

Har lokalisert gruppen Nå klokka 18.40 kunne imidlertid Lamo opplyse til Nordlys at de hadde lyktes med å ta en overflyvning i området.

- Vi har klart å lokalisere dem og har hatt en overflyvning.

Men været er for dårlig til at vi kan få gjort noe videre i dag, sier Lamo til Nordlys.

Han forteller at de fikk tatt noen bilder av bresprekken da de fløy over området. På disse kan det virke som om flere av hundene er i live.

- Etter det vi kunne se på bildene er ganske mange av hundene, minst en fire-fem av de syv er nok fortsatt i live. Vi kommer til å gjøre et nytt forsøk på å få landet først i morgen tidlig, forklarer Lamo.

Han sier videre at de har lyktes med å få overlevert litt proviant og et våpen til gruppen.