Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundespann meid ned av bil

Stygg ulykke skadet flere hunder i Femundløpet på Røros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sledehundløpet Femundløpet på Røros ble rammet av en stygg ulykke da en bil kolliderte i ett av hundespannene som deltok i løpet i halv ett-tida lørdag.

Det var VG-fotograf og hundekjører Øyvind Nordahl Næss som opplevde at han og hundene ble meid ned av en bil da de skulle passere en vei.

- Det kom en bil i stor fart. Han hadde ikke annen mulighet enn å kjøre rett inn i spannet mitt. Jeg kan enda ikke forstå at det er mulig. Hundene lå strødd i veien. Det kunne like gjerne vært meg som ble påkjørt, sier en sjokkert Nordahl Næss til Arbeidets Retts nettutgave, retten.no.

Skilt borte i snøen

Femundløpet på Røros startet på torsdag og er verdens største langdistanse sledehundløp. 125 deltakere er med i løpet, som foregår i månedsskiftet januar/februar.

Åtte unghunder var i spannet til Nordahl Næss. Alle hundene overlevde, men to av dem har fått skader, en har beinskader og en er skadet i hode- og brystregionen. Ingen av de andre hundene vil trolig kunne fungere som løpshunder igjen etter hendelsen, antar eieren.

Hundekjøreren mener det er en tabbe fra arrangørens side som forårsaket ulykken, og krever nå at de betaler for hundenes skader.

- På kjørermøtet før løpet fikk vi beskjed om at alle veikryssinger var sikret og merket. Dermed skulle det ikke være noen fare. Det viste seg at skiltet ved dette veikrysset for lengst lå under snøen. Bilføreren ante ingenting om at det var hundeløp, sier Nordahl Næss til avisa.

SKILTET VAR BORTE: Et varselsskilt som skulle varsle bilister om at det var hundespann i området, lå under snøen da hundespannet til deltaker i Femundløpet skulle krysse veien. Dette bildet er tatt under Femundløpet i 2006. Foto: LARS EIVIND BONES
SKILTET VAR BORTE: Et varselsskilt som skulle varsle bilister om at det var hundespann i området, lå under snøen da hundespannet til deltaker i Femundløpet skulle krysse veien. Dette bildet er tatt under Femundløpet i 2006. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Skiltet skal ha vært kjørt ned av brøytebilen.

- Burde vært kontrollert

Styreleder i Femundløpet, Harry Schanke, sier til retten.no at veikryssene burdet vært kontrollert, særlig siden været så langt i løpet har vært dårlig.

- Jeg tar kritikk, men vil ikke påstå at sikkerheten er amatørmessig, sier han.

Han opplyser at alle skilter og krysninger vil bli kontrollert etter hendelsen.Han lover også å behandle et erstatningskravet fra Næss når det kommer.

image: Hundespann meid ned av bil
TAR SELVKRITIKK: Styreleder i Femundløpet, Harry Schanke, tar kritikk, men vil ikke påstå at sikkerheten ved løpet er amatørmessig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media