Hundre biler i brann

Full overtenning i biler i utkanten av et boligområde i Horten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like etter midnatt brøt det ut brann på et bilopphuggeri i Holtandalen i Horten.

- Det er full overtenning i mange biler på området. Vi har evakuert ett hus i nærheten av bilopphuggeriet, og beboere i andre nærliggende hus har fått beskjed om å holde seg innendørs, opplyser operasjonsleder Åge Håkonsen ved Vestfold politidistrikt.

Ekstra mannskap

Politiet fikk melding om brannen i bilopphuggeriet Bamse Bil & Metall klokka 00.30 natt til søndag. Bilopphuggeriet ligger i utkanten av et tettbebygd strøk.

- Brannen gjør at det ofte smeller høyt fra bilene, og mange har ringt oss fordi de har trodd det har vært skudd. Ingen personer er kommet til skade i brannen, sier operasjonslederen.

Ved tretida natt til søndag jobbet fortsatt brannvesenet for fullt med slukking av brannen. Ekstra mannskap, blant annet fra sivilforsvaret, har blitt tilkalt.

- Ikke giftig røyk

- Mannskapene på stedet anslår at det kan være snakk om over hundre biler som står i brann. Men, vi er heldig med vinden, og det skal ikke være fare for spredning, sier Håkonsen.

OVERTENT: Over hundre bilvrak sto i lys lue i en bilopphuggeri-brann natt til søndag. Ingen personer kom til skade. Foto: Kristina Walsøe Sandberg
OVERTENT: Over hundre bilvrak sto i lys lue i en bilopphuggeri-brann natt til søndag. Ingen personer kom til skade. Foto: Kristina Walsøe Sandberg Vis mer

Store mengder tjukk røyk har lagt seg rundt det nærliggende boligområdet. Ifølge brannvesenet skal ikke denne røyken være spesielt helsefarlig.