Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundre evakuert i Vestby

Gasslekkasje i boligområde i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Vestby kommune i Akershus evakuerte et hundretalls personer etter at en gasslekkasje ble meldt i et boligområdet i Vestby sentrum ved midnatt.

- Jeg ble vekket ved 01-tida med beskjed om å komme meg ned til rådhuset. Her er vi nå drøyt hundre personer som er evakuert fra to blokker og omkringliggende småhus, sa Odd Brodahl i Vestby til Dagbladet.no i natt.

I boligområdet bor det mange eldre personer, og ambulansepersonell har trådt til for å hjelpe disse ut av leiligheter og hus.

Spesialmannskaper fra Oslo ble tilkalt for å stenge av gasstankene. Klokka 01.30 var gasslekkasjen stoppet, og de evakuerte kunne vende tilbake til boligene sine.

- Det dreide seg om lekkasje i gasstanker som sørger for oppvarming i et nybygget boligkompleks. En beboer oppdaget gasslukt og varslet brannvesenet. Hvorfor de måtte tilkalle hjelp fra Oslo har jeg ikke oversikt over, men det er meldt at brannfaren i utgangspunktet var liten, sier operasjonsleder Frank Opdahl ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

PROPAN: Gasstankene som hadde lekkasjer var nedgravd i bakken, og brukt til oppvarming av et boligkompleks. Foto: Heiko Junge/Scanpix
PROPAN: Gasstankene som hadde lekkasjer var nedgravd i bakken, og brukt til oppvarming av et boligkompleks. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
EVAKUERT Over hundre personer ble evakuert fra boligområdet Nordbyhagen i Vestby sentrum. De kunne returnere til sine hjem etter en times tid, da lekkasjen var stoppet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling