Hundre mann fra Heimevernet settes inn i søket etter Anja (21)

Forsvant på joggetur i Ålesund.

LETER: Røde Kors deltar i letingene etter savnede Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen som er savnet etter en joggetur i Byfjellet i Ålesund i går. I dag setter Heimevernet mellom 50 og 100 mann inn i letingen.

Foto: Fridgeir Walderhaug /Dagbladet
LETER: Røde Kors deltar i letingene etter savnede Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen som er savnet etter en joggetur i Byfjellet i Ålesund i går. I dag setter Heimevernet mellom 50 og 100 mann inn i letingen. Foto: Fridgeir Walderhaug /DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Savnede Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen er student ved høyskolen i byen og ble sist sett onsdag kveld. Et studentarrangement som skulle vært ved høyskolen torsdag ble avlyst, og flere av medstudentene har deltatt i letingen, melder Sunnmørsposten.

Studenthuset Banken holdt torsdag kveld åpent for dem som hadde behov for et sted å være og for å snakke med andre studenter.

Varmesøkende helikopter Store letemannskaper har søkt etter 21-åringen gjennom natten, og et varmesøkende politihelikopter har saumfart det aktuelle området.

- Politihelikopteret kom fra Oslo ved midnattstider og har bistått i søket med varmesøkende kamera i hele natt. I tillegg vil Forsvaret bidra med ressurser i løpet av morgenen. Det dreier seg om 50 til 100 mann fra Heimevernet, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Til nå har mannskaper fra politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder deltatt i søket. Natt til fredag deltok rundt 100 personer og flere hunder i søket i terrenget. Leteaksjonen trappes ytterligere opp fredag etter at politiet i Ålesund har drøftet situasjonen på sitt stabsmøte.

Joggetur 21-åringens bil er funnet i nærheten av turstiene i området, et sted det er naturlig å parkere dersom man skal på tur. Politiet tror hun har vært på joggetur i området og at det kan ha skjedd en ulykke i det bratte terrenget. Foreløpig er det ikke mistanke om noe kriminelt.

Den siste sikre observasjonen av den savnede var i 19-tiden onsdag. To timer tidligere snakket hun med moren på telefon. Hun ble meldt savnet av familien i 12-tiden torsdag. Leteaksjonen ble satt i gang like etter.

Politiet i Ålesund har nedsatt en gruppe som driver etterretning, etterforskning og avhør av vitner i saken.

Anja Weløy Aarseth er om lag 170 centimeter høy, slank og har mørk blondt hår.

Parallell etterforskning Samtidig med leteaksjonen har politiet startet etterforskning.

- Når vi ikke vet hva som har skjedd, er vi nødt til å gå veldig bredt ut — også ut ifra en verste falls-teori om at det kan ha skjedd noe kriminelt. Det er viktig å sikre mest mulig informasjon mens den er fersk, sier politiinspektør Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB fredag formiddag.

Bilen til den savnede kvinnen er tatt inn til Ålesund politistasjon for tekniske undersøkelser. 21-åringen jogget aktivt og hadde kjørt bilen sin til Aksla for å jogge. Den siste sikre observasjon politiet har av henne er noe før klokka 17 onsdag.

— Vi går nå gjennom alle hennes bevegelser og mobilbruk rundt dette tidspunktet og øker nå antall etterforskere på saken, sier Skovly.

(NTB)

SAVNET: Politiet har gått med navn og bilde av Anja Weløy Aarseth i håp om observasjoner av kvinnen. Også politihelikopteret er satt inn i letingen og bidrar med blant annet varmesøkende søk. Foto: Fridgeir Walderhaug/Politiet
SAVNET: Politiet har gått med navn og bilde av Anja Weløy Aarseth i håp om observasjoner av kvinnen. Også politihelikopteret er satt inn i letingen og bidrar med blant annet varmesøkende søk. Foto: Fridgeir Walderhaug/Politiet Vis mer