Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundre navn alibisjekkes

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Selv om over 200 personer nå er sjekket ut av barnedrapene i Baneheia, jobber drapsjegerne intensivt med å alibisjekke ytterligere 100 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dobbeltdrapet i Kristiansand har forlengst passert Orderud-saken i omfang. Etterforskerne har brukt store ressurser på alibisjekk av flere hundre personer.

Politiavdelingssjef Ragnar Ringvoll ved Kristiansand politidistrikt sier til Dagbladet at det er foretatt hele 1424 vitneavhør i saken. Nesten 1600 tips er kommet inn.

Knivdrept

De to småjentene ble knivdrept og seksuelt misbrukt fredag 19. mai i det populære turområdet Baneheia i Kristiansand.

Politiet har nå sjekket ut over 200 personer. Dette er menn som politiet har fått tips om eller som er såkalte moduskandidater - personer politiet mener kan ha utført den bestialske handlingen på bakgrunn av tidligere straffbare handlinger.

- Det er nå rundt 100 navngitte personer som alibisjekkes. Dette er personer fra Kristiansand-området og andre steder, sier politiavdelingssjef Ragnar Ringvoll. Alle personene som sjekkes av politiet må ut med detaljerte beskrivelser om hvor de oppholdt seg drapskvelden. De må også brette ut sitt personlige liv overfor etterforskerne.

Ikke sammenheng

I Kristiansand går etterforskningen av barnedrapene på lavgir sammenliknet med hva den gjorde før ferien. Da jobbet mellom 20 og 25 etterforskere på heltid med drapssaken, mens nå består bemanningen av ti etterforskere.

Etterforskerne har nå kommet i kontakt med engelsk politi etter drapet på åtte år gamle Sarah Payne i Pulborough i England.

Ringvoll opplyser at det er for tidlig å si noe om det er en sammenheng mellom drapene.

Etterforskerne har ikke gitt opp håpet med å få laget en såkalt DNA-profil av den antatte gjerningsmannen, men håper er i ferd med å svinne hen. Det skal ikke være funnet noen tekniske spor som kan være med på å identifisere en gjerningsmann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media