Hundre navn alibisjekkes

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Selv om over 200 personer nå er sjekket ut av barnedrapene i Baneheia, jobber drapsjegerne intensivt med å alibisjekke ytterligere 100 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dobbeltdrapet i Kristiansand har forlengst passert Orderud-saken i omfang. Etterforskerne har brukt store ressurser på alibisjekk av flere hundre personer.

Politiavdelingssjef Ragnar Ringvoll ved Kristiansand politidistrikt sier til Dagbladet at det er foretatt hele 1424 vitneavhør i saken. Nesten 1600 tips er kommet inn.

Knivdrept

De to småjentene ble knivdrept og seksuelt misbrukt fredag 19. mai i det populære turområdet Baneheia i Kristiansand.

Politiet har nå sjekket ut over 200 personer. Dette er menn som politiet har fått tips om eller som er såkalte moduskandidater - personer politiet mener kan ha utført den bestialske handlingen på bakgrunn av tidligere straffbare handlinger.

- Det er nå rundt 100 navngitte personer som alibisjekkes. Dette er personer fra Kristiansand-området og andre steder, sier politiavdelingssjef Ragnar Ringvoll. Alle personene som sjekkes av politiet må ut med detaljerte beskrivelser om hvor de oppholdt seg drapskvelden. De må også brette ut sitt personlige liv overfor etterforskerne.

Ikke sammenheng

I Kristiansand går etterforskningen av barnedrapene på lavgir sammenliknet med hva den gjorde før ferien. Da jobbet mellom 20 og 25 etterforskere på heltid med drapssaken, mens nå består bemanningen av ti etterforskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.