Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundre nye overgrepsanmeldelser i Köln

Tysk politi har så langt mottatt over 650 anmeldelser etter nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av dagen er over 100 nye overgrepsanmeldelser levert i forbindelse med den mye omtalte nyttårsfeiringen i Köln. Det bringer det totale antallet anmeldelser opp i 653, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hendelsene i Köln har allerede skapt politisk jordskjelv, og nå krever delstatsforsamlingen i Nordrhein-Westfalen at ministerpresident Hannelore Kraft (SPD) straks innkaller til et spesialmøte om saken.

Ut av kontroll Nyttårsfeiringen i Köln kom helt ut av kontroll. Opptil 1000 unge menn skal ha antastet kvinner i sentrum og vært i sentrum for opptøyer i byen.

Politiet meldte først at alt hadde vært under kontroll, men en rekke lekkasjer, også fra politiets egne rekker, fortalte en helt annen historie, og de siste dagene har antallet anmeldelser fra fornærmede kvinner formelig strømmet inn. Samtidig er flere og flere mistenkte identifisert, en betydelig andel av dem er asylsøkere og innvandrere uten lovlig opphold i Tyskland.

Saken har skapt store problemer for forbundskansler Angela Merkels regjering, som har profilert seg som Europas mest asylsøkervennlige, og som i fjor mottok 1,1 millioner. Merkel har antdyet at hun vil se på asyllovverket på ny, spesielt med tanke på utvisninger.

Måtte gå Fredag måtte Kölns politisjef Wolfgang Albers gå av etter sin håndtering av saken - som av hans overordnede ble karakteristert som en «kommunikasjonskatastrofe».

TIL STEDE: Politi på plass foran Kölnerdomen, der mange av de anmeldte overgrepene fant sted.crisis. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix
TIL STEDE: Politi på plass foran Kölnerdomen, der mange av de anmeldte overgrepene fant sted.crisis. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix Vis mer

Også i Hamburg er overgrep nyttårsaften under etterforskning. Der har det hittil kommet inn 133 anmeldelser, ifølge NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media