Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundre prosent

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi tenker med gru på hva som ville skje hvis Flytoget sporet av i 160 kilometer i timen inne i Romeriksporten. Eller hvis det samme skjedde med et krengetog i konkurranse med fly på en av de mest trafikkerte strekningene i det nye Hurtigtog-Norge. Heldigvis gikk det bra da morgentoget fra Kristiansand til Oslo, i atskillig lavere hastighet, sporet av ved Nelaug stasjon lørdag morgen. Men forklaringen - «utmattingsbrudd i drivakselen» - er egnet til atskillig bekymring.
  • Det er prisverdig at NSB tok alle sine Signatur-tog og flytog ut av drift for å kartlegge årsaken til avsporingen. Noe annet kunne imidlertid ikke jernbaneselskapet gjøre. Både togmateriell og inspeksjonsrutiner må være av en slik kvalitet at vi kan være trygge på at tog er et sikkert framkomstmiddel. Skal vi velge tog framfor fly, må vi føle oss 100 prosent sikre på at vi kommer levende fram.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media