Hundre tusen tok siste farvel

Milosevic gravlagt i hagen til konas barndomshjem - uten familien tilstede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kisten med Serbias tidligere president Slobodan Milosevic ble i ettermiddag senket i en grav i hagen til kona Mira Markovic\' barndomshjem. Familien har gjort plass til fru Milosevic i samme grav, men ingen av den nære familie var tilstede.

Mira Markovic og sønnen Marko bor i Moskva, men tok ikke sjansen på å møte i begravelsen. Datteren Marija møtte heller ikke. Hun har brutt med familien, og sa til en avis i Montenegro i dag at hun vil kreve at levningene av faren blir flyttet til Montenegro, der hun selv bor.

Slobo, Slobo!

Minst 80.000 mennesker var samlet i Beograds gater i dag for å ta et siste farvel med Serbias tidligere president, i følge politiets offisielle tall i kveld. Der ropte folkemengden "Slobo, Slobo" etter at det hadde vært ett minutts stillhet ved kisten.

Flere tillitsvalgte fra Milosevic\' eget Sosialistparti holdt taler både i Beograd og Milosevic\' hjemsted, den lille industribyen Pozarevac, om lag 50 kilometer sørøst for Beograd. Dit kom kisten ved 16-tiden etter siste farvel i Beograd. I Pozarevac hadde minst 15.000 mennesker møtt fram, i følge de de offisielle tallene.

Serbiske nasjonalister fra store deler av Balkan hadde reist til Beograd og Pozarevic for å ta et siste farvel med den folkemordtiltalte Milosevic, som døde på sin celle i Haag for en uke siden, 64 år gammel.

Seinest i går avviste Folkedomstolen i Haag påstandene fra Milosevic\' advokater om at noen hadde forsøkt å forgifte Milosevic. Domstolen la fram prøver etter obduksjonen.

Også mindre grupper motdemonstranter hadde møtte fram i Beograd, men det kom ikke til opptøyer eller konfrontasjoner, i følge nyhetsbyrået AP.

 SISTE FARVEL  Det serbiske flagget vaiet og sentrum i Slobodan Milosevic\' hjemby Pozarevac var fullpakket i ettermiddag da kisten med Serbias tidligere president kom. Men det var ingen uroligheter på tross av tilløp til motdemonstrasjoner. FOTO: Scanpix/Ap.
SISTE FARVEL Det serbiske flagget vaiet og sentrum i Slobodan Milosevic\' hjemby Pozarevac var fullpakket i ettermiddag da kisten med Serbias tidligere president kom. Men det var ingen uroligheter på tross av tilløp til motdemonstrasjoner. FOTO: Scanpix/Ap. Vis mer
BILEN MED MILOSEVIC\' KISTE på vei gjennom Beograds gater i dag.