Hundre tusen tok siste farvel

Milosevic gravlagt i hagen til konas barndomshjem - uten familien tilstede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kisten med Serbias tidligere president Slobodan Milosevic ble i ettermiddag senket i en grav i hagen til kona Mira Markovic\' barndomshjem. Familien har gjort plass til fru Milosevic i samme grav, men ingen av den nære familie var tilstede.

Mira Markovic og sønnen Marko bor i Moskva, men tok ikke sjansen på å møte i begravelsen. Datteren Marija møtte heller ikke. Hun har brutt med familien, og sa til en avis i Montenegro i dag at hun vil kreve at levningene av faren blir flyttet til Montenegro, der hun selv bor.

Slobo, Slobo!

Minst 80.000 mennesker var samlet i Beograds gater i dag for å ta et siste farvel med Serbias tidligere president, i følge politiets offisielle tall i kveld. Der ropte folkemengden "Slobo, Slobo" etter at det hadde vært ett minutts stillhet ved kisten.

Flere tillitsvalgte fra Milosevic\' eget Sosialistparti holdt taler både i Beograd og Milosevic\' hjemsted, den lille industribyen Pozarevac, om lag 50 kilometer sørøst for Beograd. Dit kom kisten ved 16-tiden etter siste farvel i Beograd. I Pozarevac hadde minst 15.000 mennesker møtt fram, i følge de de offisielle tallene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer