NAZI-MARSJ: Demonstranter fra den nazistiske organisasjonen Nordiska motståndsrörelsen marsjerte i Göteborg søndag. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix
NAZI-MARSJ: Demonstranter fra den nazistiske organisasjonen Nordiska motståndsrörelsen marsjerte i Göteborg søndag. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB ScanpixVis mer

Hundretall nazister marsjerte i Göteborg - uten tillatelse

Et hundretall nazister begynte å marsjere rundt klokka 13.00. Hadde ikke tillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ukjent antall nazister begynte like etter klokken 13 å marsjere gjennom gatene i Göteborg i Sverige. Politiet sier de ikke har fått tillatelse på forhånd.

Expressen skriver at det er snakk om et hundretall nazister, som bærer flagg og klær med symbolet til Den nordiske motstandsbevegelsen (NMR).

Denne bevegelsen hadde i sommer planer om å marsjere gjennom Fredrikstad, men flyttet til slutt marsjen til Kristiansand.

I likhet med i Fredrikstad og Kristiansandi sommer, hadde ikke NMR fått tillatelse til å marsjere gjennom Göteborg søndag formiddag. Politiet er på stedet, men sliter med å gjøre noe med demonstrantene.

- Vi er på plass for å forsøke å snakke med dem, og har flere ressurser på vei, men de hører ikke på våre oppfordringer om å slutte, sier pressetalskvinne Jenny Widén i svensk politis region vest.

Nylig fikk NMR avslag fra politiet på sin søknad om å demonstrere gjennom samme gate den 30. september, ettersom de mente det var stor sannsynlighet for bråk. Isteden fikk de tillatelse til å demonstrere fra Skånegatan til Gustaf Adolfs torg.

(NTB)