Hundretalls slaktes ned i Nigeria

Store gatekamper mens verdens øyne er rettet mot Mumbai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Store opprørsgrupper brenner private hjem, kirker og moskeer i den nigerianske byen Jos, melder nyhetsbyrået AP.

Så mange som 381 personer er drept i sammenstøt etter lokale valg i byen, meldte NTB tidligere i kveld. De døde er plassert i en moské i byen.

Moskeens imam, sheikh Khalid Abubakar, forteller til AP at over 300 døde er henlagt i moskeen. Røde Kors i Nigeria opplyser ifølge Reuters at over 7000 mennesker er på flukt fra byen.


Flere fryktes drept


Det er store motsetninger mellom byens kristne og muslimske befolkning. Ifølge AP fryktes det at siden kristne ikke får tilgang til moskeen, kan de reelle dødstallene være langt høyere.

Sammenstøtene er de mest alvorlige i Nigeria siden 700 mennesker ble drept i lignende sammenstøt i 2004.


Portforbud


Lokale myndigheter har innført portforbud i byen, som et tiltak for å stanse massakrene. Ifølge BBC patruljerer militære styrker gatene.


Opprøret bunner ut i resultatet av delstatsvalget i staten Plateau, der partiet People's Democratic Party, som støttes hovedsaklig av kristne, ble utropt som vinnere. Opposisjonspartiet All Nigeria People's Party, som henter bred støtte blant den muslimske befolkningen, nektet å godkjenne resultatet. BBC opplyser at partiet frykter valgfusk.


Uroen startet i det små med at ungdom satt fyr på bildekk i gatene, men eskalerte hurtig. Tilhengere av de to partiene braket sammen i harde kamper i Jos' gater.


Også tidligere har Jos vært åsted for kamper mellom religiøse grupper. Minst 50 mennesker mistet livet i kamper i 2001.