Hundretusener deltok i sørgemarsj i Teheran

Kledde seg i svart for de drepte.

STORE FOLKEMENGDER: Dette bildet distribuert gjennom Reuters skal være fra demonstrasjonene i Teheran torsdag. Foto: DEMOTIX/REUTERS/SCANPIX
STORE FOLKEMENGDER: Dette bildet distribuert gjennom Reuters skal være fra demonstrasjonene i Teheran torsdag. Foto: DEMOTIX/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Hundretusenvis av tilhengerne til presidentkandidat Mir Hossein Mousavi samlet seg torsdag til en ny protestmarsj i Teheran for å minnes drepte meningsfeller. Marsjen gikk fra flere moskeer i byen, før Mousavi talte til demonstrantene på Iman Khomeini-plassen i Teheran.

Mousavi gikk også selv i marsjen, som er den sjette på like mange dager, opplyser vitner til blant andre BBC og Reuters.

Opposjonslederen Mousavi har kalt dagen i dag for en sørgedag, og mange svartkledde demonstranter møtte opp til en marsj som trolig var enda større enn demonstrasjonen i går. Mousavi krever også løslatelse av flere opposisjonspolitikere og journalister som har blitt fengslet siden valget.

«Fred være med profeten Mohammed og hans familie,» sang demonstrantene på Imam Khomeini-plassen sør i den iranske hovedstaden, ifølge nyhetsbyrået AFP. Mange skal også ha ropt slagord som «død over diktatoren» og «hvor er stemmene våre», sier anonyme vitner til nyhetsbyrået AP.

Det er uklart hvor mange som deltok i marsjen, men den engelskspråklige iranske TV-kanalen Press TV melder om hundretusener av deltakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.