Hundretusener på flukt i Somalia

FN melder om mulige krigsforbrytelser og Leger Uten Grenser flykter med familie og pasienter.

PÅ FLUKT: Et somalisk barn smiler til kameraet, den lille jenta er på flukt sammen med familien og 200 000 somaliere. Flere nye sammenstøt mellom islamister og regjeringsstyrker i Mogadishu har bidratt til folketomme forsteder.   REUTERS/Feisel Omar (SOMALIA CONFLICT)
PÅ FLUKT: Et somalisk barn smiler til kameraet, den lille jenta er på flukt sammen med familien og 200 000 somaliere. Flere nye sammenstøt mellom islamister og regjeringsstyrker i Mogadishu har bidratt til folketomme forsteder. REUTERS/Feisel Omar (SOMALIA CONFLICT) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere forsteder i Somalias hovedstad, Mogadishu, er nærmest folketomme etter kamper mellom islamister og regjeringsstyrker. AP melder om flere omkomne og opptil 200 000 mennesker på flukt.

Regjeringssoldater har de siste dagene trappet opp angrepene mot islamistene, som de siste ukene har fått sterkt fotfeste i den somaliske hovedstaden.

allAfrica melder om kraftige kamper i Derkenley-distriktet i Mogadishu. Vitner forteller om kamper som brøt ut i går og melder om kraftige skuddsalver. Det er fremdeles usikkert hvor mange som er blitt drept i konflikten de siste dagene.

Kampene står mellom islamistiske Al Shabaab-krigere og somaliske regjeringsstyrker støttet av soldater fra Den afrikanske unionen (AU).

Al Shabaab kjemper for en islamistisk stat på Afrikas Horn og kriger mot regjeringshæren som får støtte fra 4.000 soldater fra AU. Myndighetene hever Al Shabaab har bånd til al-Qaida, noe islamistene nekter for.

Silvilbefolkningen liderFNs Høykommisær for menneskerettigheter, Navi Pillay, uttalte i dag at det foregår klare og alvorlige brudd på internasjonale menneskerettigheter, og mulige krigsforbrytelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer