Hundretusener så den saudiarabiske tenåringen flørte med den amerikanske jenta. Nå risikerer han årevis i fengsel

Ble fengslet i én uke for «uetisk adferd».

FENGSLET: På videonettstedet Younow hadde den saudiarabiske tenåringen kjent som Abu Sin flere videosamtaler med den amerikanske 21-åringen Christina Crockett. De la så ut videoene på Youtube. Hundretusener så hvordan de to unge menneskene flørtet. Det fikk Abu Sin kastet i fengsel. Skjermdump: Youtube
FENGSLET: På videonettstedet Younow hadde den saudiarabiske tenåringen kjent som Abu Sin flere videosamtaler med den amerikanske 21-åringen Christina Crockett. De la så ut videoene på Youtube. Hundretusener så hvordan de to unge menneskene flørtet. Det fikk Abu Sin kastet i fengsel. Skjermdump: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En uvanlig historie om en tenåringsflørt fulgt av hundretusener på nettet, har vært det store samtaleemnet i Saudi-Arabia de siste ukene.

Det har også ført en tenåringsgutt i fengsel.

Abu Sin - «den tannløse»

Den saudiarabiske gutten i slutten av tenårene fra hovedstaden Riyadh, kjent som Abu Sin - som betyr «den tannløse» - møtte ei 21 år gammel amerikanske jente ved navn Christina Crockett fra California på videonettstedet Younow, ifølge The Washington Post.

Nettstedet gjør det mulig å kringkaste videosamtaler over nettet, og de to snakket sammen i ukevis på nettstedet, ifølge Al Arabiya.

Samtalene deres ble deretter lastet opp på Youtube, og videoene av den moderne tenåringsflørten fikk hundretusenvis av seere.

De lot seg sjarmere. Han snakket lite engelsk, hun verken forsto eller snakket arabisk. Det førte naturligvis til noen komiske øyeblikk dem i mellom.

De ble internett-favoritter, men Abu Sin har ikke blitt noen kjæledegge i strengt religiøse Saudi-Arabia.

Arrestert for «uetisk adferd»

Nå risikerer tenåringen en bot på over seks millioner kroner og flere år i fengsel som følge av videosamtalene. Samtidig skaper saken enorm debatt i det konservative sunnimuslimske kongedømmet.

For i forrige måned ble Abu Sin arrestert av Saudi-Arabias religiøse politi.

Begrunnelsen for arrestasjonen var at tenåringen hadde utvist «uetisk adferd som strider mot anstendighet og religiøse verdier», forteller polititalsmann Fawaz al-Mayman, ifølge Al Arabiya.

- Videoene hans fikk mange kommentarer og mange av kommentatorene krevde at han ble straffet for hans handlinger, sier al-Mayman, ifølge The Guardian.

Han ble holdt fengslet i en uke før han ble løslatt mot kausjon.

- Vi danset begge to

Overfor The Guardian beskrve Crockett hvordan hun og Abu Sin holdt kontakten på videonettstedet da nyheten om at han hadde blitt arrestert, først ble kjent.

- Han snakket ikke mye engelsk så jeg forsøkte hele tiden å få ham til å forstå meg. Kommunikasjonen var ikke veldig god. Han danset og var veldig morsom. Vi danset begge to fordi vi ikke kunne bruke ord. Det var ganske morsomt, sier hun, og slår ihjel romanseryktene seerne håpte var sanne.

På søndag beklaget Abu Sin hva han hadde gjort i en ny video, ifølge Al Arabiya. Der sa Abu Sin at han «angrer» på det han har gjort.

I Saudi-Arabia er det strenge regler for hvordan menn og kvinner kan omgås hverandre. Ugifte menn og kvinner som omgås, risikerer straff fra det religiøse politiet.

Derfor har flere og flere unge saudiarabere tatt til sosiale medier for å innlede forhold, skrev The Washington Post i mars i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer