Hundretusenvis av mennesker tok til gatene for å protestere mot homofilt ekteskap

Mexicos presidents forslag gikk ikke ubemerket hen. 

MEXICO: 10. september ble det organisert mer enn hundre demonstrasjonstog mot president Enrique Peña Nietos forslag om å legalisere homofilt ekteskap. Video: Facebook/Frente Nacional Por La Familia via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Flere tusen mennesker deltok i demonstrasjonstog over hele Mexico lørdag 10. september. De protesterte mot president Enrique Peña Nietos forslag om at homofilt ekteskap skal være lovlig for alle landets innbyggere.

Demonstrasjonstogene ble organisert av Den Nasjonale Front for Familien, som består av ulike interesseorganisasjoner og religiøse grupper. Ifølge avisa San Diego Union Tribune ble det organisert over hundre demonstrasjoner i landet.

Videoen viser en stor protestdemonstrasjon i byen Guadalajara i Mexico, 10. september. I klippet kan man høre demonstrantene rope «Familie! Familie!».

Ariadna León var en av demonstrantene. Hun uttalte til avisa San Diego Tribune at «ekteskap er mellom en mann og en kvinne på grunn av forplanting».

- Vi ber om respekt for kjernen i samfunnet, som er familien, sa hun til avisa.

I byen Queretaro, sentralt i Mexico, var det rundt 40 000 mennesker som protesterte i et demonstrasjonstog som gikk tre-fire kilometer gjennom byen.

Andre tok del i en protest mot demonstrasjonstogene.

- Det er diskriminerende, og vi håper at det ikke blir vellykket, sa en menneskerettighetsforkjemper, Jesus Gonzalez, til nyhetsbyrået Reuters.

I strid med grunnloven

Det er lokale lover som gjør det ulovlig å gifte seg i mange av Mexicos stater. I fjor sa Mexicos høyesterett at lover som begrenser ekteskap til mellom en mann og en kvinne er i strid med grunnloven. Likevel har mange delstatsforsamlinger ikke ikke endret vedtektene sine etter dette.

Det var 17. mai i år at presidenten Peña Nieto foreslo å endre grunnloven slik at loven blir den samme for alle.

- I landet vårt kan det ikke være slik at noen har visse rettigheter i noen stater, mens andre ikke, har Pena Nieto tidligere uttalt, ifølge New York Times.

HOMOFIL: På Senkveld forteller Noman Mubashir om hvordan det var å vokse opp på 80-tallet i et religiøst miljø som homofil. Video: TV2 Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer