Hundrevis av albanere flykter

Hundrevis av albanere flykter nå fra kampene mellom den makedonske hæren og albansk gerilja nord i Makedonia. Fredag bombet makedonerne albanerne med granater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Siden torsdag kveld har flere hundre albanere flyktet, sier Astrid Van Gendersen i FNs Høykommissær for flyktninger i Pristina.

Ved grensestasjonen Blace på grensa mellom Makedonia og Kosovo er flyktningstrømmen dermed snudd i forhold til under Kosovokrigen. Da var det også albanerne som flyktet, men den gang fra Kosovo inn i Makedonia. Nå tvinger den makedonske hærens angrep mot albanske landsbyer dem den andre veien - inn i Kosovo.

– De fleste er fra landsbyer i området rundt Kumanovo, sier Gendersen.

Den makedonske hæren skjøt fredag med granater i et fjellområde der de tror den albanske geriljaen søker dekning. Det meldte øyenvitner i nærheten av Vakcince.

Bombingen startet klokka 16.45 fredag. Tidligere på dagen ga myndighetene innbyggerne i området frist til klokka 16.15 med å evakuere området. Hovedmålet for hærens granater var landsbyen Vakcince. Journalister i nærheten meldte om at bombene ble rettet mot en ås rett bak landsbyen. De rundt 8.000 albanerne som flyktet til Kosovo da det brøt ut kamper i mars, bor fortsatt hos slektninger og venner i der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer