Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis av arbeidere evakuert etter at tunnel med radioaktivt avfall kollapset i USA

Ingen skal være skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av ansatte ved et nedlagt atomanlegg i delstaten Washington er evakuert etter at en tunnel fylt med radioaktivt materiale kollapset.

Alarmen ved det nedlagte atomanlegget Hanford gikk etter meldinger om kollaps i en tunnel fylt med radioaktivt materiale. Ansatte fikk tisdag morgen lokal tid beskjed fra sine overordnede om å «sikre ventilasjon», unngå å spise eller drikke, og evakuere området.

Opplysningene ble senere bekreftet av det amerikanske energidepartementet, som opplyser at også ansatte i nærliggende områder fikk beskjed om å holde seg innendørs.

«Vi er bekymret for at jorden som dekker en jernbanetunnel i nærheten av et tidligere anlegg for behandling av kjemiske stoffer, har kollapset. Tunnelen inneholder radioaktivt materiale», heter i en uttalelse.

Anlegget ligger langs Columbia River, om lag 275 kilometer sørøst for Seattle. Foreløpig er det ikke meldinger om at noen er skadd.

«Det finnes heller ingen indikasjoner på at kontaminert materiale har lekket ut. Beredskapsfolk nærmer seg området der jorden kollapset for å inspisere ytterligere», heter det videre fra energidepartementet.

Hanford-anlegget er en av USAs største lagringsplasser for radioaktivt avfall i forbindelse med produksjon av atomvåpen. Det ble i sin tid brukt til å produsere plutonium som en del av det topphemmelige Manhattan-prosjektet. Produksjonen av plutonium ved anlegget stanset i 1987.

(NTB)