Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis av bankkort forsvunnet i posten

Kundene skulle fornye bankkortene, men fikk dem aldri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden fredag i forrige uke har over 200 DnB NOR-kunder fra hele landet ringt banken og etterlyst kort som aldri nådde fram til postkassen.

- Det er en del kort som skulle vært fornyet, som ikke er kommet fram til kundene, sier informasjonsrådgiver Marit Giske i DnB NOR til VG.

Kundene det gjelder sliter dermed med at de ikke har fått nye kort, samtidig som de gamle kortene utløp i januar. Dermed kan kundene ikke benytte betalingsterminaler eller minibanker.

De nye kortene ble sendt ut 3., 10. og 11. januar. Det er firmaet Tag Systems i Mo i Rana som produserer bankkort for DnB NOR. Kort sendes til Bodø postterminal. Der stopper sporene etter de forsvunnede kortene. Verken Posten eller DnB NOR visste mandag kveld hvor kortene var blitt av.

- Vi har ikke fått noen bekreftelse på at vi har mottatt denne forsendelsen, sier informasjonssjef Merete Jebsen i Posten.

Nå undersøker Posten og DnB NOR saken. Ingen av dem kan si om kortene er stjålet.

Kundene som savner sine nye bankkort, har fått tilbud om å sperre de bortkomne kortene, og heller få tilsendt nye kort.

Forbrukerrådets rådgiver Bjørnar Eilertsen synes det er hårreisende at kortene er sporløst forsvunnet.

PÅ AVVEIE: Bankkort fra Dnb Nor. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
PÅ AVVEIE: Bankkort fra Dnb Nor. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- På et bankkort står fødselsnummer og alle andre opplysninger uvedkommende trenger for å foreta et identitetstyveri, sier Eilertsen til VG.

Han mener banken har et klart ansvar for å ordne opp, og reagerer på at DnB NOR ikke automatisk sperret kortene som er på avveie.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media