Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis av brannmenn kjemper desperat mot skogbrann i Spania

Brannen er fortsatt ute av kontroll.

FALMMER: Her brenner det i en skog nær Boadella, i provinsen Girona. Sterke vinder har gjort slukningsarbeidet vanskelig. Bildet ble tatt i går. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTBScanpix
FALMMER: Her brenner det i en skog nær Boadella, i provinsen Girona. Sterke vinder har gjort slukningsarbeidet vanskelig. Bildet ble tatt i går. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av brannmenn kjemper desperat mot en hissig skogbrann i det nordøstlige Spania som hittil har kostet fire mennesker livet.

Ute av kontroll Rundt 1 300 mennesker er satt inn i kampen mot flammene, blant dem 500 spanske og 450 franske brannmenn, pluss militære, politi og frivillige. De har støtte av 33 fly og helikoptre, ifølge den catalanske innenriksministeren Felip Puig.

Puig sa mandag kveld at brannen fortsatt er ute av kontroll, men at vinden har løyet noe og at mulighetene derfor øker for å få bukt med den.

De døde inkluderer en fransk mann og hans 15 år gamle datter som døde da de forlot bilen sin og hoppet fra et stup for å komme bort fra flammene. Mannens kone og to andre barn er skadd og innlagt på sykehus.

Brannskader En 75 år gammel spanjol døde av hjerteinfarkt mens han så sitt hus brenne ned, og en 64 år gammel franskmann døde av brannskader etter at bilen hans ble omringet av flammene.

Rundt 100 andre mennesker har måttet forlate bilene sine på den samme veistrekningen og søke tilflukt på stranda nedenfor. Mange av dem har brannskader.

Brannen brøt ut søndag ved byen La Jonquera og spredte seg raskt over Alt Emporda-regionen ved grensa til Frankrike. Mandag hadde den herjet over et område på 13.000 hektar, pisket opp av kraftig vind.

TRUER HUS: Her er et hus omringet av røyk i Boadella i Spania. Brannen brøt ut på søndag. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTBScanpix
TRUER HUS: Her er et hus omringet av røyk i Boadella i Spania. Brannen brøt ut på søndag. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTBScanpix Vis mer

Tusener av mennesker i til sammen 17 byer, inkludert La Jonquera og Figueres, fikk ordre om å holde seg inne og lukke vinduene, og hundrevis av mennesker befinner seg i mottakssentre.

(NTB)

KJEMPER: Her er ett av helikopterene som kjemper mot flammene i Spania. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTBScanpix
KJEMPER: Her er ett av helikopterene som kjemper mot flammene i Spania. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTBScanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media