Hundrevis av briter flyktet i nattemørket

I nattas mulm og mørke skal hundrevis av britiske skiturister i alpelandsbyen Verbier i Sveits ha pakket kofferten og rømt fra coronakarantene.

STENGT FOR BRITER: Alpelandsbyen Verbier ba alle briter om å gå i karantene, men opplevde at mange snek seg unna i løpet av natten. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB
STENGT FOR BRITER: Alpelandsbyen Verbier ba alle briter om å gå i karantene, men opplevde at mange snek seg unna i løpet av natten. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at en mer smittsom variant av coronaviruset ble påvist i Storbritannia, har en rekke land innført flystopp og strammet inn reglene briter.

I Sveits ble alle fly til og fra Storbritannia kansellert fra 20. desember, og alle briter som hadde ankommet fra 14. desember ble bedt om å isolere seg i ti dager.

«Den verste uka»

I den sveitsiske alpelandsbyen Verbier, som hvert år tiltrekker seg tusenvis av briter og på folkemunne går under navnet «Lille London», lokaliserte myndighetene i overkant av 400 briter denne jula, som alle ble bedt om å holde seg isolert på hotellrommet eller hytta.

- Mange av dem holdt seg i karantene i én dag, før de satte av gårde i nattemørket, forteller kommunikasjonsmedarbeider Jean-Marc Sandoz i distriktet Bagnes in Canton du Valais til The Guardian.

Han omtaler situasjonen som «den verste uka distriktet noen gang har opplevd», ifølge Sky News.

Hotellene skal ha merket mangelen på britiske gjester etter at mat ble stående utenfor dørene urørt og ingen besvarte telefonen.

Ringte fra Frankrike

Ettersom fly til og fra Storbritannia fra Sveits var kansellert var det uklart hvor britene hadde flyktet. Flere skal imidlertid ha gitt lyd fra seg etter hvert, for å finne ut om de fortsatt måtte betale for hotelloppholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer