Hundrevis av flyktninger og migranter har begynt å gå til fots fra Budapest til Østerrike

Det melder NTB.

HORDER AV MENNESKER: Tusenvis av mennesker går og står i de ungarnske gatene, på vei mot Østerrike og videre inn i Europa. Foto: AFP PHOTO / FERENC ISZA / NTB Scanpix
HORDER AV MENNESKER: Tusenvis av mennesker går og står i de ungarnske gatene, på vei mot Østerrike og videre inn i Europa. Foto: AFP PHOTO / FERENC ISZA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hundrevis av flyktninger har begynt å gå fra til fots fra jernbanestasjonen i Ungarn til Østerrike, melder NTB fredag.

Ruta er på omlag 250 kilometer, og vil ifølge kartsøk ta omlag 50 timer å gå. 

Hundrevis av flyktninger står samtidig foran et tog de krever frakter dem til Østerrike og Tyskland. Det er flere barn blant de demonstrerende flyktningene, og mange av kvinnene på stedet skal være gravide.  

Samtidig har flere titalls flyktninger brutt seg ut av en flyktningleir i Bicske i Ungarn, der togpassasjerer er internert. Det er også rundt 300 flyktninger på rømmen fra flyktningleiren i Roszke på grensa til Serbia. 

Ungarnsk opprørspoliti har omringet leiren, ifølge TV-bilder, skrev NTB for kort tid siden. 

Vil fengsle Ungarn har i dag vedtatt å endre straffeloven, slik at de kan fengsle personer som krysser grensa ulovlig - og dem som nå dekker til piggtråden med jakker og pledd for å komme seg over. Parlamentet skal også avgjøre om Ungarn skal sette inn militæret for å vokte grensene.

Flyktningene rømmer fra politiet fordi de vet at om de blir tatt, blir de registrert som flyktninger i Ungarn. Men de vil til Tyskland, som har åpnet for å ta imot flyktninger. Blir de registrert i Ungarn, har de ikke mulighet til å søke asyl i et annet land seinere, på grunn av den omstridte Dublin-avtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.