VIL TIL NORGE:  Kosay Rashed fra Syria er en av dem som har sittet ombord i toget på Rødby stasjon i Danmark denne uka. Hans ønske er å komme seg til Norge. Ønsket kom et skritt nærmere virkelighet da politiet plutselig forlot området og flyktningene kunne ta seg videre med privatbiler.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VIL TIL NORGE: Kosay Rashed fra Syria er en av dem som har sittet ombord i toget på Rødby stasjon i Danmark denne uka. Hans ønske er å komme seg til Norge. Ønsket kom et skritt nærmere virkelighet da politiet plutselig forlot området og flyktningene kunne ta seg videre med privatbiler. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Hundrevis av flyktninger på vei gjennom Danmark

Bare tre har søkt asyl i Danmark. Resten vil til Norge og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
VIL HJELPE:  Reisende på Kastrup lufthavn kikker ned på de frivillige som deler ut mat til flyktninger som skal reise videre til Malmø med tog. Et stort antall frivillige bidrar over hele Danmark med å gjøre reisen litt enklere for de mange tusen som har kommet inn i landet de siste dagene.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VIL HJELPE: Reisende på Kastrup lufthavn kikker ned på de frivillige som deler ut mat til flyktninger som skal reise videre til Malmø med tog. Et stort antall frivillige bidrar over hele Danmark med å gjøre reisen litt enklere for de mange tusen som har kommet inn i landet de siste dagene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
GÅR NORDOVER:  Her er flyktinger på vei nordover til fots, fra Rödby i Danmark. Foto: OLA TORKELSSON / TT / NTB scanpix
GÅR NORDOVER: Her er flyktinger på vei nordover til fots, fra Rödby i Danmark. Foto: OLA TORKELSSON / TT / NTB scanpix Vis mer

225 flyktninger krysset i natt grensa mellom Tyskland og Danmark, men bare tre av dem har søkt asyl i landet. De øvrige ville videre til Sverige og Norge.

Døgnet før ankom det ifølge politiet i Syd- og Sønderjylland 1.014 migranter og flyktninger, og av disse var det bare 18 som søkte om asyl i Danmark.

I går ettermiddag ankom også et tog fra Tyskland med hundrevis av flyktninger og migranter om bord. Politiet var ikke til stede, og de fleste av dem reiste videre til Sverige.

Blant de fåtall som har søkt asyl i Danmark de siste dagene, utgjør flyktninger fra Syria, Afghanistan og Irak rundt 70 prosent.
(NTB)