RESTER AV ET HJEM:  Catherine Hubbard og datteren Amy sjekker brannruinene av hjemmet mellom brunsvidde eukalyptustrær i Winmalee i Blue Mountains Amy utenfor Sydney fredag. Hundrevis av hjem ligger i aske etter skogbrannene som herjer i delstaten New South Wales i sørøstlige Australia. FOTO: Greg WOOD, AFP/NTB Scanpix.
RESTER AV ET HJEM: Catherine Hubbard og datteren Amy sjekker brannruinene av hjemmet mellom brunsvidde eukalyptustrær i Winmalee i Blue Mountains Amy utenfor Sydney fredag. Hundrevis av hjem ligger i aske etter skogbrannene som herjer i delstaten New South Wales i sørøstlige Australia. FOTO: Greg WOOD, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Hundrevis av hjem lagt i aske i Australia

Skogbranner herjer rundt Sydney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av hjem er strøket med i branner som herjer det sørøstlige Australia.

Hittil er det bare meldt om én person som har mistet livet - en 63 år gammel mann som fikk hjerteinfarkt mens han prøvde å beskytte hjemmet sitt mot flammene.

Men mange av brannene er fortsatt ute av kontroll, selv om kjøligere vær de siste dagene har dempet flammene noe.

Torsdag feide flere store branner gjennom nabolag i Blue Mountains utenfor Sydney, drevet fram av uberegnelige vinder og uvanlig høye temperaturer.

Skogbranner er vanlig i sommermånedene fra desember til februar i Australia, men de ventes å bli alvorligere i år på grunn av tørke og uvanlig varmt vær.

(NTB-AFP).