Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis av motorsyklister hedret terrorens offer

Selv rivaliserende MC-bander kjørte side om side sammen med resten av det norske MC-miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Norge står sammen i krisetider. Vi sørger over våre døde. Vi lider med de sårede. Og vi føler med de pårørende.

Ordene tilhører statsminister Jens Stoltenberg, og inneholder stikkord som har gått igjen siden Norge ble rammet av bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på Utøya 22. juli.

Rivaliserende MC-gjenger Budskapet bekreftes også av at rivaliserende MC-bander som Hells Angels, Bandidos og Outlaws kjørte side om side fra Rådhusplassen i Oslo til Utøya tirsdag ettermiddag.

Rundt 1000 motorsykler skal ha deltatt i kortesjen.

Blant annet speedwayraceren Henrik Bauer Hansen og instruktør Jens Martin Haagensen sto bak markeringen, skriver Budstikka.

Det hele skal ha skjedd ved en Facebook-glipp av initativtaker Tommy Hansen i Norsk Motorsykkel Union. Han skal nemlig ha invitert enkelte Facebook-venner til å kjørte i kortesjen, mens invitasjonen lå åpent for alle.

- I utgangspunktet hadde han kun invitert rundt 30-50 personer, men i løpet av en halvtime hadde antall deltagere passert 100, sier Jens Martin Haagensen til Budstikka.

- Viktig å stå sammen Han mener det er uproblematisk at flere medlemmer av MC-gjengene Hells Angels, Bandidos og Outlaws var med å kjøre i samlet flokk til Utøya.

- De er like preget av de grusomme hendelsene som alle oss andre. For oss var det viktig å vise at vi står sammen, uavhengig av hvem vi er, hvor vi kommer fra eller hva vi driver med til vanlig, sier Haagensen til Budstikka.

Han beskriver hendelsen som særdeles rørende da de ble møtt med applaus og vinking langs veikanten.

Politiet var tilstede under hele markeringen, og sperret av trafikken ut Oslo-tunnelen en periode slik at motorsyklistene fikk kjøre i samlet flokk i 40 km/t.