Hundrevis av nyklekkede pingviner skylles døde i land

Brasils kystvakt koblet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange hundre pingviner skylles nå i land døde på strendene i delstaten Rio de Janeiro i Brasil.

- Mer enn 400 pingviner, de fleste unge, har de siste to månedene blitt funnet døde på strendene i delstaten, sier Eduardo Pimenta, inspektør i byrået for kystvern i badebyen Cabo Frio.

Det er ikke uvanlig å finne levende eller døde pingviner som er ført med havstrømmene fra Antarktis til brasilianske strender. Men i år har det vært flere enn noen gang før i manns minne, sier Pimenta.

Ekspertene har ulike forklaringer. En årsak kan være overfiske, som fører til at pingviner må lenger ut for å finne nok mat. Dermed blir de lettere offer for sterke havstrømmer. Andre trekker fram klimaendringer, som også påvirker havstrømmene.

De fleste døde pingvinene var unger som ennå ikke hadde styrke til å svømme mot sterk strøm.

(NTB)

FÅR PINGVIN-ASYL: Mange av pingvinene som reddes til havs får lov å bo i Niteroi Zoo i Rio de Janeiro. Men ikke alle er så heldige å nå land i live. Foto: Ricardo Moraes/AP
FÅR PINGVIN-ASYL: Mange av pingvinene som reddes til havs får lov å bo i Niteroi Zoo i Rio de Janeiro. Men ikke alle er så heldige å nå land i live. Foto: Ricardo Moraes/AP Vis mer
OG BEHANDLING: Mange av pingvinene som reddes trenger omsorg. Hvorfor så mange pingviner skylles i land døde dette året, er usikkert.