Hundrevis døde i diskobrann

Minst 309 mennesker omkom da en voldsom brann herjet et fire etasjers kjøpesenter i Kina. De flere hundre ungdommene i diskoteket på toppen fikk panikk da de oppdaget at etasjene under brant og at utgangene var stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tragedien skjedde i byen Luoyang, sentralt i Kina, klokka 21.30 lokal tid. I løpet av 90 minutter var bygnigngen overtent, og ungdommene som var samlet til julefest var fanget. Noen utgangsdører var dekket av varer og esker, andre var låst.

Brannen startet i kjelleren, men spredte seg raskt oppover i bygningen mens skrekkslagne folk prøvde å unnslippe dødsfella. Lokal-tv viste bilder av en kvinne som hang ut vinduet i vente på redningen, andre hoppet ut for å unnslippe flammene.

Noen kastet seg ut av vinduer og ned på matter som var lagt ut for å ta imot dem.

Kvalt av røyk og varme

Brannfolkene forsøkte å ta seg inn i bygningen for å redde ut de panikkslagne ungdommene, men måtte snu. Røyken lå for tjukk inne i den fire etasjer høye bygningingen. 750 brann- og politifolk rykket ut til brannstedet. Etter tre timer var brannen slokket, men da hadde flere hundre mennesker blitt kvalt inne i bygningen.

Seks timer etter at brannen staret, hadde de fraktet ut 80 lik. Det statlige nyhetsbyrået opplyser at 309 er døde og flere titalls skadd, ifølge nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer