Hundrevis evakuert i Nevada og California

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 32 kvadratkilometer stor brann i staten Nevada i USA har ført til at hundrevis har måtte forlate hjemme sine, skriver ABC News.

Svidde av 142 kvadratkilometer

Den store brannen herjer nord i staten og har allerede svidd av et område større enn 142 kvadratkilometer. Innbyggerne i byen Winnemucca, som ligger omtrent 2,7 mil fra Reno, måtte evakueres lørdag på grunn av brannen. Den truet opptil åtte boligkvartaler og en elektrisk kraftstasjon.

- Den er rett oppe ved sørenden av byen. Brannen utgjør definitivt en trussel til denne delen av byen. Den har helt klart fått alles oppmerksomhet, sier talsmann for det amerikanske byrået for landhåndtering, Jamie Thompson.

Tre andre branner i Nevada har til sammen brent ned et minst 121 kvadratkilometer stort område.

400 brannmenn

I California er minst 200 innbyggere i byen Independence evakuert i tillegg til villmarksentusiaster i Yosemite nasjonalpark. Flere enn 400 brannmenn kjemper mot en brann som har slukt 68 kvadratkilometer av nasjonalparken. En del av Highway 395 måtte også stenges som følge av brannen.

En strekning på 161 kilometer på motorveien Interstate 15 i det sentrale Utah måtte stenges da en brann på 647 kvadratkilometer truet motorveien. Rekordtørke gjør at det også er meldt branner i Colorado, Arizona, Idaho, Oregon og Washington.

BRENNER VED MOTORVEIEN: En bilfører kjører forbi en brann som beveger seg raskt bortover motorveien Freeway 14 nær Santa Clarita i California lørdag. Foto: DAN STEINBERG/AP/SCANPIX.
BRENNER VED MOTORVEIEN: En bilfører kjører forbi en brann som beveger seg raskt bortover motorveien Freeway 14 nær Santa Clarita i California lørdag. Foto: DAN STEINBERG/AP/SCANPIX. Vis mer

Det ble registert 50 branner i ubebodde strøk på Vestkysten og innover i USA i går.

RØYKEN STIGER: Røyken øst i Milford, Utah stiger etter at brannen på 647 kvadratkilometer herjet området.
200 EVAKUERT: Over 200 personer ble evakuert og 400 brannmenn ble kalt ut på grunn av brannen i Santa Clarita i California.
BØTTE MOT BRANN: En kvinne prøver desperat å bruke en bøtte for å slukke en ukontrollert brann i Pocatello Valley i staten Idaho på fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer