Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis fant «hull» i grensegjerdet til Makedonia

Gresk politiet holdt seg unna ved andre forsøk.

 KRYSSET GRENSEELV:  Flyktnnger og migranter tar seg over grensealva mellom Hellas og Makedonia fredag. Gresk politi stoppet dem første gang, men ikke ved andre forsøk. Foto: Stoyan Nenov, Reuters/NTB Scanpix.
KRYSSET GRENSEELV: Flyktnnger og migranter tar seg over grensealva mellom Hellas og Makedonia fredag. Gresk politi stoppet dem første gang, men ikke ved andre forsøk. Foto: Stoyan Nenov, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre migranter og flyktninger tok seg mandag ettermiddag over den stengte grensen fra Hellas til Makedonia.

Flyktningene fant et punkt der den makedonske hæren ennå ikke har satt opp opp fysiske sperringer.

En Reuters-fotograf oppga først at det var snakk om 2 000 mennesker, men tallet ble av en polititalskvinne i Makedonia en stund etter nedjustert til «flere hundre». Reuters nedjusterte tallet kort tid etter til rundt 200, mens Associated Press anslo at det var snakk om rundt 300 mennesker.

Makedonsk politi så ingen grunn til å la menneskemengden bli i landet, og begynte raskt å forsøke å bringe dem tilbake til Hellas, der de har sittet i en teltleir sammen med 12 000 andre flyktninger og migranter.

- Vi iverksetter tiltak for å returnere gruppen til Hellas, sier talskvinnen.

 PÅ VEI:  Flyktninger på vei fra landsbyen Idomeni i Hellas mandag for å finne et åpent punkt i grensen til Makedonia. Foto: Stoyan Nenov, Reuters/NTB Scanpix.
PÅ VEI: Flyktninger på vei fra landsbyen Idomeni i Hellas mandag for å finne et åpent punkt i grensen til Makedonia. Foto: Stoyan Nenov, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Litt tidligere mandag ettermiddag forsøkte 1 000 mennesker å forlate teltleiren som ligger nær Idomeni, ved grensen.

Gresk politi omringet dem, men seinere samlet mange seg og gjorde et nytt forsøk, denne gang uten tegn på at gresk politi fulgte etter.

Gruppen kom fram til ei elv som utgjør grensen mellom de to landene. Reuters-fotograf Stojan Nenov sier migranter kastet et tau over til den andre siden og dannet en kjede av mennesker som fraktet de øvrige over elva.

Der gikk de videre langs grensegjerdet for i et forsøk på å komme seg videre inn i landet.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram