Hundrevis får ikke begrave sine døde

Finanskrisa med tragiske følger i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvert år hjelper britiske myndigheter opp mot 27 000 mennesker med bistand slik at de skal få økonomisk mulighet til å begrave slektninger som nylig har gått bort.

Dette har imidlertid finanskrisa satt en effektiv stopper for.

- Vanligvis tar er det cirka ti dager mellom dødsfallet og begravelsen finner sted, men slik situasjonen er nå kan det ta opp mot fem uker eller kanskje enda mer før begravelsen kan skje, sier John Weir i den nasjonale begravelsebyråenes forening i Storbritannia til Sky News.

Grunnen er at refusjonen fra staten som begravelsesbyråene legger ut for de mer ressurssvake pårørende er svært usikker. Manglende kreditt i bankene gjør at mange byråer ikke har råd eller våger å legge ut pengene for de sørgende familiene.

- Hundrevis av mennesker er i denne situasjonen. Direktørene i begravelsesbyråene må foreta seg en mer kommersiell framgangsmåte i disse krisetider, sier Weir til britiske Daily Mail.

Redningspakke på vei

Daniel Kawczynski som representerer Tory´s i Shrewsbury har blitt kontaktet av flere sørgende familier og går nå til parlamantet med saken.

- Det er ingen vinnere, men bare tapere i denne saken, sier han til avisa.

UTSATT AVSKJED: Mange hundre mennesker rammes av at de ikke får begrave sine nærmeste på grunn av finanskrisa. Ressurssvake familier får ikke muligheten til den vanlige hjelpa fra myndighetene på grunn av kredittproblemene. Foto: Reuters/Stephen Hird/Scanpix
UTSATT AVSKJED: Mange hundre mennesker rammes av at de ikke får begrave sine nærmeste på grunn av finanskrisa. Ressurssvake familier får ikke muligheten til den vanlige hjelpa fra myndighetene på grunn av kredittproblemene. Foto: Reuters/Stephen Hird/Scanpix Vis mer

I natt ble det klart at den britiske regjeringen lanserer en gigantisk redningspakke til fire britiske banker verdt 375 milliarder kroner, melder avisa Sunday Times.

Europa samles

I dag møtes den britiske statsministeren Gordon Brown og euro-landenes statsoverhoder i Paris for å finne en vei ut av det økonomiske uføret.

- For Europa, (...) er dette sannhetens øyeblikk. Intet land, selv ikke det største, kan klare å komme seg gjennom en tid som dette på egen hånd. Vi er sammen om dette, og vi må stå sammen for å finne en løsning, skriver Brown i Sunday Mirror.
Han mener andre land bør følge Storbritannias eksempel.

- I byene og landsbyene jeg har besøkt, har jeg sett en rolig, bestemt britisk ånd. Selv om denne finanskrisen begynte i Amerika, er det Storbritannia som vil vise veien ut av krisen, sier statsministeren.

Hundrevis får ikke begrave sine døde