Hundrevis fryktes druknet

Hundrevis av mennesker fryktes druknet etter at en ferje sank i en storm i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper har funnet 60 overlevende og en omkommet etter at ferja gikk ned i Meghna-elva ved Chandpur, om lag 170 kilometer sør for Dhaka.

Ifølge noen meldinger var det så mange som 500 passasjerer om bord, mens andre meldte om mellom 125 og 150 passasjerer. Det føres ikke passasjerlister på ferjene i Bangladesh, og ofte blir det heller ikke utstedt billetter.

Det er frykt for at de fleste av passasjerene har mistet livet. Bare 15 eller 16 greide å svømme i land selv, melder BBC.

Ferja var på vei til Patuakhali på kysten fra hovedstaden Dhaka da den kom ut for en storm. En redningsaksjon ble straks igangsatt, og fiskebåter leter også etter overlevende. Kraftig strøm i elva gjorde redningsarbeidet vanskelig. Men det er fortsatt for tidlig å si hvor mange som har mistet livet.

Det har vært flere kraftige tordenstormer i området de siste par dagene. Minst 25 mennesker har mistet livet og over 100 er skadd som følge av stormene.

Ferjeulykker, ofte med mange omkomne, skjer med jevne mellomrom i Bangladesh, som har en lang kystlinje og hundrevis av elver. Ferjene er ofte overfylte, og mange kapteiner er uerfarne.

(NTB)