FUNN AV FLERE DØDE: Hundrevis av døde, som ser ut til å være ofre for Boko Haram, er funnet i byen Damasak i det nordøstlige Nigeria, melder lokale innbyggere og tjenestemenn. Foto: REUTERS/Moumine Ngarmbassa
FUNN AV FLERE DØDE: Hundrevis av døde, som ser ut til å være ofre for Boko Haram, er funnet i byen Damasak i det nordøstlige Nigeria, melder lokale innbyggere og tjenestemenn. Foto: REUTERS/Moumine NgarmbassaVis mer

Hundrevis funnet døde i massegraver i Nigeria

Trolig Boko Haram-ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av døde, som ser ut til å være ofre for Boko Haram, er funnet i byen Damasak i det nordøstlige Nigeria, melder lokale innbyggere og tjenestemenn.

- De døde ble funnet i hus, på gaten, og mange i Damasak-elva som er tørket ut, sier Kaumi Kusur som bor i området. Han la til at de døde ble begravd i 20 massegraver i helgen.

En annen lokal mann, Mohammed Sadiq, som hjalp til med å grave massegravene, mener at de begravde minst 400 mennesker. Myndighetene i delstaten Borno ville ikke gi konkrete tall og sier bare at dødstallet er på flere hundre.

Offensiv Militære styrker fra nabolandene Tsjad og Niger gjenerobret Damasak fra Boko Haram i mars som ledd i en regional offensiv mot de islamistiske opprørerne som inntok byen i november i fjor.

Ifølge kilder i Tsjad ble 200 opprørere drept i offensiven, i tillegg til et titall soldater.

20. mars, kort etter gjenerobringen, opplyste en talsmann for Tsjads militære at et hundretall lik var funnet i en massegrav under en bro like utenfor Damasak. Noen var halshogd, mens andre var skutt.

De flere hundre nye likene som ble funnet før helgen, var delvis dekket av ørkensanden, og de var langt flere enn dem som ble funnet i mars.

Millioner fordrevet Tusenvis av mennesker som var fordrevet fra Damasak av Boko Haram, forsøker nå å komme seg hjem fra de midlertidige leirene de har bodd i siden i fjor.

Til sammen har 1,5 millioner mennesker måttet flykte fra sine hjem siden Boko Harams herjinger startet i 2009.

Som følge av den delvis vellykkede offensiven som Nigerias styrker sammen med styrkene til Tsjad, Niger og Kamerun har stått for de siste månedene, snakker stadig flere av de internt fordrevne om å vende hjem. (©NTB)