England:

Hundrevis hoppet nakne i Nordsjøen

Stuntet er til inntekt for mental helse.

HOPPET I DET: Hundrevis var samlet for å gjennomføre det årlige arrangementet Owen Humphreys. Foto: Owen Humphreys / Pa Photos / NTB
HOPPET I DET: Hundrevis var samlet for å gjennomføre det årlige arrangementet Owen Humphreys. Foto: Owen Humphreys / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Søndag morgen samlet hundrevis av mennesker seg på stranda i Druridge Bay i Northumberland i England. Deretter kledde alle seg nakne, og sprang ut i den forholdsvis kalde Nordsjøen, skriver The Independent.

Arrangementet gikk for første gang av stabelen i 2012, og har til nå samlet inn mer enn 100 000 pund - rundt 1,3 millioner norske kroner, for mental helse.

- Det er en feiring av livet! Av naturen! Og av vår egne, unike, fysiske kropp. Dette handler om å ta en risiko og omfavne et øyeblikk med pur glede og frihet, skriver arrangørene.

Dream City arrangerer nakenløp for 15 kvinner og 15 menn på Roskilde-festivalen i Danmark. Video: Danske Se og Hør Vis mer

Til BBC forteller tidligere brannmann, Stew Wardlow, at han deltok for første gang i fjor, etter «en veldig mørk periode». Å bade naken sammen med mange andre, føltes frigjørende, sier han.

- Jeg var oppe rett etter 04 og kjørte til Druridge Bay. Jeg var helt alene, og så skjøt de opp et bluss, og alle løp ut i vannet. Jeg gikk, men var ikke flau over det. Det er rart - når du er helt naken, så har du ingenting å gjemme deg bak, sier han til kanalen.

Avisa Chronicle Live skriver at det var ventet rundt 1400 deltakere til søndagens nakenbad.

- Det var utrolig. Veldig kaldt, men det var absolutt fabelaktig, sier deltakeren Brit Wasp etter søndagens morgenbad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer