Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis i fakkeltog for tiåring som ble funnet død i Oslo

- Vi er mange som bryr oss.

GIKK I FAKKELTOG: Lokalmiljøet på Mortensrud i Oslo gikk i fakkeltog i kveld for å vise solidaritet og samhold. En ti år gammel gutt ble funnet død i slutten av august. Han skal ha vært underernært.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GIKK I FAKKELTOG: Lokalmiljøet på Mortensrud i Oslo gikk i fakkeltog i kveld for å vise solidaritet og samhold. En ti år gammel gutt ble funnet død i slutten av august. Han skal ha vært underernært. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre mennesker gikk i fakkeltog fredag kveld for den ti år gamle gutten som ble funnet død i familiens leilighet på Mortensrud i Oslo tidligere i år.

Rundt 500 personer deltok i markeringen for å vise solidaritet og oppmuntre til bedre samhold, melder NRK.

Initiativtaker Melita Ringvold oppmuntret i sin appell lokalmiljøet til å ta vare på hverandre.

- Vi er mange som bryr oss på Mortensrud. Det er viktig at vi alltid hjelper til når vi kan, snakker med hverandre, aksepterer hverandre og ikke lukker øynene hvis noen har det vondt, sa hun.

Den ti år gamle gutten ble funnet død i leiligheten i Oslo i august i år, angivelig underernært. Moren, som nekter straffskyld, er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. Barnemoren døgnobserveres av rettspsykiatrisk sakkyndige ved Dikemark sykehus, som skal levere en rapport om hennes tilregnelighet.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus har åpnet tilsynssak mot barnevernet i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling