FAGFORENINGSPROTEST: Hundrevis er utenfor et Donald Trump-eid hotell i Las Vegas, under en protesteaksjon mot Trump nå i kveld norsk tid. Foto: Trym Mogen.
FAGFORENINGSPROTEST: Hundrevis er utenfor et Donald Trump-eid hotell i Las Vegas, under en protesteaksjon mot Trump nå i kveld norsk tid. Foto: Trym Mogen.Vis mer

Taco-biler beleirer Trumps luksushotell i Las Vegas:

Hundrevis i gateprotester mot Trump bare timer før nattas avgjørende TV-debatt

Trump-ansatte skal ha blitt nektet å organisere seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet):

Kort før den tredje og avsluttende TV-debatten i det amerikanske presidentvalget, har demonstrerende laget en mur av seks taco-biler utenfor luksushotellet Trump International i Las Vegas.

Årsaken er at republikanernes kandidat Donald Trump skal ha nektet arbeiderne å organisere seg, på tross av at arbeiderne har stemt for det.

- Stem for arbeidere og deres rett til å organisere seg. Stem på helsetjenester, sa kjendispastor Jesse Jackson under demonstrasjonen.

Jackson er kjent som tidenes første svarte presidentkandidat.

BRUER, IKKE MURER: - Vi kan ikke stemme på en kandidat som vil bygge en mur mot våre naboer i Mexico. Bruer, ikke murer, var budskapet fra Jesse Jackson. Foto: Trym Mogen
BRUER, IKKE MURER: - Vi kan ikke stemme på en kandidat som vil bygge en mur mot våre naboer i Mexico. Bruer, ikke murer, var budskapet fra Jesse Jackson. Foto: Trym Mogen Vis mer

Beskjed til Trump:

- Flertallet av arbeiderne her ville organiseres, men Trump nekter dem. Det kan vi ikke akseptere, sa Ruben Kihuen til de frammøtte. Kihuen er kongresskandidat for Demokratene i Nevada.

- Donald Trump sier at meksikanere er voldtektsmenn og kriminelle. Vi sender en beskjed til Trump. Disse arbeiderne skal stemme mot Donald Trump, sa han også.

HER AVGJØRES PRESIDENTVALGET: Velgerne i tre delstater kan i teorien avgjøre hele valget. Dagbladet forklarer hvordan. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Trumps femstjernershotell ligger på den berømte Las Vegas-stripa, bare noen kilometer unna der debatten foregår natt til torsdag.

500 møtt opp

Bak protesten står den lokale fagforeningen for restaurant- og service-ansatte, sammen med Trump-motstandere og Hillary Clinton-tilhengere.

TRUMP-GJØN: Chad Nenover har kledd seg ut som Donald Trump. Foto: Trym Mogen
TRUMP-GJØN: Chad Nenover har kledd seg ut som Donald Trump. Foto: Trym Mogen Vis mer

Til stede er også mange av arbeiderne på Trump-hotellet.

Veldig mange av de oppmøtte er latinamerikanere, en viktig velgergruppe i Nevada.

Protesten er et samarbeid mellom flere lokale grupper og omkring 500 personer har møtt opp utenfor hotellet i tillegg til et stort internasjonalt pressekorps.

Lokale sjåfører av hurtigmatbiler har også stilt opp i protesten, i solidaritet med den lokale fagforeningen.

Trump har ankommet

Trump selv ankom Las Vegas i kampanjeflyet sitt rundt klokka 02.00 natt til onsdag, hvorpå han ble kjørt med kortesje gjennom Las Vegas.

Det er flere rapporter om at Trump bor på sitt eget hotell i Las Vegas.

- Jeg ble født i Mexico og kom hit som åtteåring. Da lærte jeg om den amerikanske drømmen, men nå har vi en kandidat som ikke respekterer den amerikanske drømmen, sa Ruben Kihuen nå i kveld.

HER BLIR TRUMP AVVIST: Under et valgmøte i Wisconsin fikk Donald Trump besøk av ei liten jente på scenen Han skulle gi henne et lite kyss på kinnet, men det var ikke hun så interessert i. Video: CNN Vis mer