Hundrevis innesperret

Tekstilfabrikk har rast sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper jobbet på spreng mandag for å redde livene til flere enn 200 arbeidere som kan være sperret inne under en sammenrast tekstilfabrikk i Bangladesh.

Den ni etasjer høye fabrikken raste sammen etter en eksplosjon i en fyrkjele tidlig mandag morgen. Minst 30 personer er så langt funnet omkommet, mens 92 skadde arbeidere er reddet ut og fraktet til sykehus.

Politiet sier at minst 300 mennesker var inne i fabrikken, som lager gensere, da eksplosjonen skjedde.

– Vi frykter at flere enn 200 mennesker fremdeles er under bygningsmassene, sier brannmann Selim Newaz Bhuiyan. Mohammad Alamgir, en av de overlevende som er fanget under bygningsmassene, snakket kort med slektningene sine via mobiltelefon før kontakten ble brutt.

– Han sa han var dødende og ba om vann. Vi forsøker å finne ham, sier politimann Nurul Islam.

Redningsarbeiderne bruker sveiseapparater til å kutte hull i massene og nå inn til de innesperrede arbeiderne, eller pumpe luft inn til dem. Engstelige slektninger har sluttet seg til soldatene og brannmennene på stedet og bruker hender og kubein for å undersøke massene.

RUINHAUG: Letemannskaper søker desperat etter overlevende i ruinene etter tekstilfabrikken. Slektninger og venner av de som jobbet der, har samlet seg i området for å hjelpe. Det utspiller seg sterke scener. Foto: SCANPIX
RUINHAUG: Letemannskaper søker desperat etter overlevende i ruinene etter tekstilfabrikken. Slektninger og venner av de som jobbet der, har samlet seg i området for å hjelpe. Det utspiller seg sterke scener. Foto: SCANPIX Vis mer
OMKOM: Arbeiderne som var på jobb, ble fanget i en dødsfelle da den nietasjers bygningen raste sammen.