Hundrevis invitert på juleselskap

Det hvite hus har invitert til opp mot 20 juleselskaper. På ett selskap i regi av utenriksdepartementet skal rundt 900 personer være invitert.

FEST: Mange hundre personer er invitert på juleselskaper i regi av regjeringen, blant annet i Det hvite hus. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
FEST: Mange hundre personer er invitert på juleselskaper i regi av regjeringen, blant annet i Det hvite hus. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Smitteverneksperter i den amerikanske regjeringen har advart om at pandemien nå «er på et veldig farlig punkt» og at man nå må være ekstra forsiktige rundt jul.

Ifølge Washington Post har ledelsen i utenriksdepartementet anbefalt de ansatte om at alle arrangementer som ikke er «mission critical», altså helt nødvendige for at de skal få gjort jobbene sine, skal gjennomføres digitalt.

Likevel har både Det hvite hus og utenriksdepartementet invitert selskap. Det hvite hus skal ha opp mot 20 innendørs juleselskaper, skriver NBC News.

Mange deltakere

Utenriksminister Mike Pompeo har dermed trosset anbefalingene fra sine egne ansatte, og er blant regjeringsmedlemmene som har invitert til juleselskaper.

En invitasjon som Washington Post har fått tak i er til et selskap 15. desember med navnet «diplomati hjemme gjennom høytida».

To anonyme personer som jobber med planleggingen av arrangementet, sier til avisa at det er invitert rundt 900 personer til dette selskapet.

- Kan du plyndre butikker …

Donald Trumps pressesekretær Kayleigh McEnany forsvarte avgjørelsen om å avholde selskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer