Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hundrevis kom ut av sine hjem for å hindre sikkerhetsstyrkene i å utføre militære operasjoner

Syriske sikkerhetsstyrker arresterer familiemedlemmer av aktivister for å få dem til å melde seg for myndighetene.

ØKENDE UROLIGHETER I SYRIA: Bildet er tatt fra en Youtube film som viser tusenvis av syriske opprørere i gatene i Hama 1. juli for å kreve avgangen til president Bashar al-Assad i hva som blir beskrevet som den største demonstrasjonen siden den syriske revolusjonen brøt løs 15. mars i år. Byen Hama har også en blodig fortid. I 1982 ble 20.000 mennesker drept da hæren forsøkte å avslutte et islamist opprør. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE
ØKENDE UROLIGHETER I SYRIA: Bildet er tatt fra en Youtube film som viser tusenvis av syriske opprørere i gatene i Hama 1. juli for å kreve avgangen til president Bashar al-Assad i hva som blir beskrevet som den største demonstrasjonen siden den syriske revolusjonen brøt løs 15. mars i år. Byen Hama har også en blodig fortid. I 1982 ble 20.000 mennesker drept da hæren forsøkte å avslutte et islamist opprør. Foto: AFP PHOTO/YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tanks står nå utenfor inngangen til den syriske byen Hama to dager etter at byen opplevde en av de største anti-regime demonstrasjonene siden opptøyene i Syria startet, melder øyevitner i kveld.  

En menneskerettighetsaktivist for Human Rights i landet, Rami Abdel-Rahman, sier til Skynews at et titalls personer har blitt arrestert.  

- Myndighetene ser ut til å ha valgt en militær løsning for å underlegge seg byen, sier han.  

Sparket guvernøren
Dette kommer en dag etter at president Bashar al Assad sparket guvernøren, Dr. Ahmad Khaled Abdul-Aziz, i Hama med begrunnelse at han var "for myk" og at han lot protestene fortsette. 

Dette er den tredje guvernøren Assad har sparket den siste måneden. Guvernørene i både Homs og Deraa har måttet gå, noe som viser at presidenten er bestemt på å opprettholde sin autoritære lederstil. 

Den syriske hæren utførte massearrestasjoner i dag i den nordvestlige delen av landet, da sikkerhetsstyrker rykket nærmere byen Hama.

Vitner på stedet skal ha telt opp til 97 tanks, skriver Reuters. Styrkene skal ha gjort arrestasjoner i distriktet Jabal al-Zawiay, rapporterer Rahman, som for øyeblikket befiinner seg i området.  

Innbyggerne konfronterte hæren
Rahman opplyser videre at styrkene nærmet seg utkanten av Kfar Rumma, men at de ikke entret bygninger og hjem fordi innbyggerne blokkerte dem.  

- Hundrevis av innbyggere kom ut av sine hjem for å konfrontere og forhindre sikkerhetsstyrkene i å utføre sine militære operasjoner.  

- Sikkerhetsstyrker raidet flere landsbyer i Jabal al-Zawiay distriktet og ødela hjemmene til aktivister i Al-Bara landsbyen, og arresterte deres slektninger for å presse aktivistene til å melde seg for regimet, forteller han videre.  

Kraftige skuddvekslinger har blitt observert i Hama søndag kveld.

Skyter på demonstranter
Innbyggere i byen melder nå at hundretusener av mennesker befant seg i gatene på fredag etter at hæren angivelig skal ha forlatt byen.  

Samtidig har en video blitt lekket på Youtube som viser sikkerhetsstyrker som skyter på demonstranter i Homs. Stadig dukker det opp videoer på Internett av innbyggere som har blitt torturert.

Demonstrasjoner i Damascus, Aleppo og Sweida viser at Assad fortsatt har støtte blant befolkningen, spesielt i middelklassen som er rammet av den økonomiske nedturen i landet.

FIKK SPARKEN: Dr. Ahmad Khaled Abdul-Aziz, tidligere guvernør i Hama, fikk i går sparken av landets president. Foto: Scanpix.
FIKK SPARKEN: Dr. Ahmad Khaled Abdul-Aziz, tidligere guvernør i Hama, fikk i går sparken av landets president. Foto: Scanpix. Vis mer