SLÅTT OPP: Noen valgte å sette opp telt da det ble overnatting i avgangshallen på Gardermoen. Foto: Svend Aage Madsen
SLÅTT OPP: Noen valgte å sette opp telt da det ble overnatting i avgangshallen på Gardermoen. Foto: Svend Aage MadsenVis mer

Hundrevis måtte tilbringe natta på Gardermoen

Massivt snøfall torsdag skapte store forsinkelser utover natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her ligger et dusin uheldige reisende som ikke kom seg videre fra Gardermoen i natt og forsøker å sove. Hundrevis av mennesker skal ha tilbragt natta på flyplassen som følge av de store forsinkelsene det massive snøfallet skapte i flytrafikken torsdag.

- Jeg har aldri sett lignende, sier Svend Aage Madsen, journalist i Se og Hør til Dagbladet om hvor mange som måtte tilbringe natta på Gardermoen natt til fredag.

Han ble selv rammet av de store forsinkelsene og landet med flyet fra Stavanger på Gardermoen først natt til fredag, timer etter at han egentlig skulle ha landet.

BRUKSKUNST: Moderne kunst kan brukes til så mangt. Denne gir begrenset privatliv til et knippe overnattende i avgangshallen. Foto. Svend Aage Madsen
BRUKSKUNST: Moderne kunst kan brukes til så mangt. Denne gir begrenset privatliv til et knippe overnattende i avgangshallen. Foto. Svend Aage Madsen Vis mer

- Folk sover på bagasjebånd, under og over statuer. Noen har til og med slått opp telt, sier Madsen.

Selv var han heldig og kom seg på buss fra Gardermoen og hjem, men andre som skulle videre i fly fra Gardermoen var ikke like heldige og måtte derfor tilbringe natta på Gardermoen.

Vann og stoler Oslo lufthavn bekrefter at de har hatt en del overnattingsgjester i natt.

- Det er helt korrekt. Vi har ikke tall på det, men ved sånne situasjoner er det forskjellig hva passasjerer velger. Noen reiser hjem eller til hotell, andre velger å sove her. Det er helt normalt på en flyplass, sier pressekontakt ved Oslo lufthavn Gardermoen Joachim Westher Andersen til Dagbladet.

INNSTILLINGER: Flyplassen har måttet innstille et lite antall flyvninger i morgentimene, men regner med at flytrafikken ellers skal gå som normalt i dag. Vi får håpe disse sovende våkner før bagasjebåndene begynner å rulle. Foto: Svend Aage Madsen
INNSTILLINGER: Flyplassen har måttet innstille et lite antall flyvninger i morgentimene, men regner med at flytrafikken ellers skal gå som normalt i dag. Vi får håpe disse sovende våkner før bagasjebåndene begynner å rulle. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer

De overnattende har fått spartansk oppvartning fra flyplassens side.

- Vi delte ut vann og satte ut stoler i går kveld. Bortsett fra det har alle restauranter åpent, sier Andersen.

Noen innstilte fly Flyplassen har allerede måtte instille noen flyvninger i dag, på det som ligger an til å bli en av årets travleste dager på flyplassen.

- Vi har hatt noen innstilte fly som følge av i går, samtidig har vi hatt litt morgentåke. Men vi tror vi skal få gjennomført trafikken i dag på en god måte, sier Andersen.

90000 mennesker skal reise fra Gardermoen i dag.

- Det er den største reisedagen i påsken, og folk reiser med mye baggasje, enten de skal på påskefjellet eller til Alpene eller til syden. Vi har alle folk på jobb, og regner med en travel dag, sier Andersen.

Også i går var det en travel reisedag på Gardermoen, da 83000 mennesker reiste fra flyplassen. Reiserekorden for Gardermoen er på 98000 reisende på en dag.