Hundrevis mintes Mohamed

Trosset regnet for å hedre den drepte nattklubbeieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hundrevis trosset det kalde regnet og stilte opp utenfor klubben Kamikaze i Oslo sentrum for å hedre Mohamed Ahssain (31), som ble funnet drept på lørdag.

- Mohamed likte folk, og folk likte Mohamed, sa LO-sekretær og tidligere kollega Kari Hauge.

Mohamed var tidligere ungdomssekretær i Landsorganisasjonen.

Mange ungdommer

- Vi er stolte over å ha jobbet med ham og vil bære ham med oss videre, sa Hauge til de sørgende, som ble anført av Mohameds brødre og nære venner, blant dem Mess-TV-vert Patrick Strøm.

Forsamlingen besto i all hovedsak av unge mennesker.

Mens haugen av blomsterbuketter bare vokste og vokste, ble mange klemmer utvekslet, og mange gråt.

Drapet på den tidligere ungdomslederen har tydelig gått inn på svært mange.

MINTES: Flere hundre, de fleste unge mennesker, hadde møtt opp for å hedre drepte Mohamed Ahssain (31). Foto: RALF LOFSTAD
MINTES: Flere hundre, de fleste unge mennesker, hadde møtt opp for å hedre drepte Mohamed Ahssain (31). Foto: RALF LOFSTAD Vis mer

- Bare god

Thove Wold og døtrene på 21 og 28 fra Lørenskog var nære venner av Mohamed og stiller seg helt uforstående til drapet på 31-åringen.

- Han var bare uendelig god og stilte alltid opp for alle andre. Var det en konflikt, meklet han, og han betydde veldig mye for de mange ungdommene han var ungdomsleder for.

Han fikk for eksempel mange til å begynne med dans istedenfor kriminalitet og dop, sier Thove Wold til Dagbladet.no.

- Nå i det siste har han bare jobbet, og det så ut som det skulle gå veldig bra for ham. Han hadde lyst til å legge seg opp penger og gjøre ting han hadde lyst til, som å reise. Og så skjer dette, sier en av døtrene.

- Han hadde bare venner, vi kan ikke skjønne at noen ville ham vondt. Vi kan ikke få rost ham nok, sier familien Wold til Dagbladet.no.

Hundrevis mintes Mohamed
DREPT: Mohamed Ahssain (31).
HEDRET KOLLEGAEN: LO-sekretær Kari Hauge hedret Mohamed, som hun jobbet sammen med da han var ungdomssekretær i Landsorganisasjonen.
LYS OG BLOMSTER: Ansamlingen av lys og blomster utenfor inngangspartiet på Kamikaze vokste betraktelig i løpet av minnestunden.