BEGRAVELSE: Hundrevis møtte opp i Julens (2) begravelse. Foto: Gtres / Splashnews.com / NTB Scanpix
BEGRAVELSE: Hundrevis møtte opp i Julens (2) begravelse. Foto: Gtres / Splashnews.com / NTB ScanpixVis mer

Hundrevis møtte opp - Julen (2) gravlagt ved siden av storebror

Julen (2) ble funnet død i en dyp brønn etter en lang redningsaksjon. Søndag ble han gravlagt.

Natt til lørdag bekreftet spanske myndigheter at de hadde nådd fram til savnede Julen Roselló (2), som hadde vært fanget i en 30 centimeter bred og 100 meter dyp brønn i 13 dager. Julen ble funnet død.

Ulykken skjedde utenfor landsbyen Totalán utenfor Málaga i Sør-Spania.

Familien var på tur, og Julen lekte på en eiendom som tilhører en annen familie. Der falt han ned i det trange hullet, som var boret ulovlig i et forsøk på å komme ned til grunnvannet.

Søndag ble Julen begravd ved siden av sin storebror, skriver lokalavisa Diario Sur.

OMKOM: Julen falt ned i en brønn for to uker siden. Natt til lørdag ble han funnet død. Foto: Jon Nazca / Reuters / NTB Scanpix
OMKOM: Julen falt ned i en brønn for to uker siden. Natt til lørdag ble han funnet død. Foto: Jon Nazca / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Hundrevis dukket opp

Dette er ikke første gang José Roselló og Vicky García opplever å miste et barn. I 2017 døde sønnen Óliver (3) brått av et hjerteinfarkt mens familien gikk langs stranda, skriver El País.

Ifølge Diario Sur hadde innbyggerne i Málaga-nabolaget El Palo samlet seg ved porten av begravelseshuset. Hundrevis av mennesker omga foreldrene og resten av familien i de tunge øyeblikkene. Stillheten ble bare brutt av applausen da kista ble fraktet inn på kirkegården, fra det nærliggende begravelseshuset hvor vaken hadde vært.

Et par minutter etter klokka ett om ettermiddagen ble kista plassert i en av de høye nisjene på kirkegården, ved siden av storebror Óliver.

To kranser ble plassert på brødrenes gravsted etter ønske fra familien: én fra deres foreldre og én fra gruvearbeiderne som deltok i letingen.

FORELDRENE: José Roselló og Vicky García, avbildet 24. januar 2019. Foto: Jorge Guerrero / AFP / NTB Scanpix
FORELDRENE: José Roselló og Vicky García, avbildet 24. januar 2019. Foto: Jorge Guerrero / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Funnet på 70 meters dyp

Ifølge El País ble Julen funnet død klokka 1.25 lokal tid, natt til lørdag.

Arbeidet ble vanskeliggjort av at brønnen var delvis sperret av steiner og hardpakket jord som raste ned da gutten falt ned gjennom hullet.

I flere dager har redningsarbeidere jobbet med å bore et nytt hull parallelt med brønnen, og en tunnel inn fra siden på 60 meters dyp for å nå ham, siden brønnen var for trang til at en voksen person kunne fires ned.

De siste meterne måtte graves for hånd, og Julen ble funnet på 70 meters dyp.