Hundrevis møtte opp for å ta farvel med Charleston-ofrene

- Den kvelden så jeg hvor langt vi har å gå.

FARVEL:  De første ofrene etter Charleston-skytingen ble gravlagt torsdag. Borgerretighetsforkjemperne Jesse Jackson (i midten) og Al Sharpton (t.h.) var blant de mange som deltok for å ta farvel. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FARVEL: De første ofrene etter Charleston-skytingen ble gravlagt torsdag. Borgerretighetsforkjemperne Jesse Jackson (i midten) og Al Sharpton (t.h.) var blant de mange som deltok for å ta farvel. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én uke etter at 21 år gamle Dylann Roof gikk inn i den afro-amerikanske kirken Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston i Sør-Carolina i USA og skjøt og drepte ni personer, har Charleston tatt farvel med de første ofrene etter skytingen.

Hundrevis av mennesker deltok torsdag i begravelsene til Ethel Lance (70) og Sharonda Coleman-Singleton (45), som ble drept mens de ba.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Det var de samme to kvinnene som ifølge myndighetene slapp inn skyteren i kirken i den tro om at han kom for å delta under bibellesingen.

Roof satt med Lance, Coleman-Singleton og de andre i nesten en time før han åpnet ild på den intetanende forsamlingen, skriver AP.

Uroligheter i sørstatene Men den fredelige avskjeden med Ethel Lance og Sharonda Coleman-Singleton har bare vært en lite pause i urolighetene som har utfoldet seg i USAs sørstater de siste dagene.

På tirsdag og onsdag ble afro-amerikanske kirker i Nord-Carolina og Georgia satt fyr på, ifølge AP.

De som overvar Ethel Lances begravelse torsdag, måtte la seg bli gjennomsøkt av politiet før de fikk lov til å gå inn i kirken. Politiet sto også vakt utenfor kirken for å sørge for sikkerheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer