Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis møtte opp for å ta farvel med Charleston-ofrene

- Den kvelden så jeg hvor langt vi har å gå.

 FARVEL:  De første ofrene etter Charleston-skytingen ble gravlagt torsdag. Borgerretighetsforkjemperne Jesse Jackson (i midten) og Al Sharpton (t.h.) var blant de mange som deltok for å ta farvel. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FARVEL: De første ofrene etter Charleston-skytingen ble gravlagt torsdag. Borgerretighetsforkjemperne Jesse Jackson (i midten) og Al Sharpton (t.h.) var blant de mange som deltok for å ta farvel. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én uke etter at 21 år gamle Dylann Roof gikk inn i den afro-amerikanske kirken Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston i Sør-Carolina i USA og skjøt og drepte ni personer, har Charleston tatt farvel med de første ofrene etter skytingen.

Hundrevis av mennesker deltok torsdag i begravelsene til Ethel Lance (70) og Sharonda Coleman-Singleton (45), som ble drept mens de ba.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Det var de samme to kvinnene som ifølge myndighetene slapp inn skyteren i kirken i den tro om at han kom for å delta under bibellesingen.

Roof satt med Lance, Coleman-Singleton og de andre i nesten en time før han åpnet ild på den intetanende forsamlingen, skriver AP.

Uroligheter i sørstatene Men den fredelige avskjeden med Ethel Lance og Sharonda Coleman-Singleton har bare vært en lite pause i urolighetene som har utfoldet seg i USAs sørstater de siste dagene.

På tirsdag og onsdag ble afro-amerikanske kirker i Nord-Carolina og Georgia satt fyr på, ifølge AP.

De som overvar Ethel Lances begravelse torsdag, måtte la seg bli gjennomsøkt av politiet før de fikk lov til å gå inn i kirken. Politiet sto også vakt utenfor kirken for å sørge for sikkerheten.

- Reaksjonen var kjærlighet Men i Charleston ser det ifølge AP ut til at tilgivelse har vært viktigere for byens innbyggere å omfavne enn det motsatte. De siste dagene har flere tusen mennesker deltatt i ulike minnesmarkeringer, og gått i tog mot rasisme.

- En hatefull desillusjonert ung mann kom inn i kirken fyllt med hat, og reaksjonen var kjærlighet, sa ordfører Joseph P. Riley Jr. i Sharonda Coleman-Singletons begravelse torsdag, den andre fopr dagen.

- Så hvor langt vi har å gå De kjente borgerrettighetsforkjemperne Al Sharpton og Jesse Jackson deltok i Ethel Lances begravelse, og talte under seremonien.

Han sa blant annet at han på morgenen, bare timer før Dylann Roof gikk inn i kirken i Charleston og begynte å skyte senere på kvelden, så han Loretta Lynch tiltre som USAs første kvinnelige afro-amerikanske justisminster.

- Den morgenen så jeg hvor langt vi har kommet. Den kvelden så jeg hvor langt vi har å gå, sa Sharpton.

 LANGT IGJEN:  Al Sharpton (t.h.) bivåner når kista til Ethel Lance bæres ut av kirken. Under seremonien talte han om hvor langt borgerretighetskampen har kommet i USA, men også hvor langt fra ferdigkjempet den er. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LANGT IGJEN: Al Sharpton (t.h.) bivåner når kista til Ethel Lance bæres ut av kirken. Under seremonien talte han om hvor langt borgerretighetskampen har kommet i USA, men også hvor langt fra ferdigkjempet den er. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!