Hundrevis savnet etter jordskred som rammet tre landsbyer på Sri Lanka

Stor redningsaksjon.

LETEAKSJONER: Flere hundre er savnet etter jordskred i Sri Lanka. FOto: AFP PHOTO / LAKRUWAN WANNIARACHCHI /NTB scanpix
LETEAKSJONER: Flere hundre er savnet etter jordskred i Sri Lanka. FOto: AFP PHOTO / LAKRUWAN WANNIARACHCHI /NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politi og soldater på Sri Lanka leter fortsatt etter hundrevis av mennesker som er savnet etter at jordskred rammet minst tre landsbyer tirsdag.

De tre landsbyene er oversvømmet av gjørme og jordmasser som har rast nedover fjellsidene som følge av kraftig regnvær. Så langt er 24 mennesker funnet omkommet, men ifølge Sri Lankas Røde Kors leter de fortsatt etter minst 220 familier som ikke er gjort rede for.

Søket etter savnede er vanskelig som følge av tett tåke, strømbrudd og løse jordmasser. Fortsatt regnvær har dessuten utløst flere nye og mindre skred.

Redningsmannskap opplyser til nyhetsbyrået AP at de tviler på at de finner flere overlevende. I områder der det før sto flere titall hus, er det nå ingenting igjen.

Landsbyene Siripura, Elangapitiya og Pallebage ligger i Kegalle-distriktet cirka sju mil nord for hovedstaden Colombo.

Over 200.000 mennesker har måttet flytte fra oversvømte områder etter tre dager med kraftig nedbør. Fortsatt evakueres mennesker som bor i skråninger eller flomrammede områder.

I distriktet Kilinochchi nord i landet falt det 373 millimeter regn i løpet av ett døgn tidligere i uken. Det tilsvarer en firedel av årsnedbøren i regionen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer