Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hundrevis savnet etter tyfonen «Linda»

BANGKOK (NTB-AFP-AP): Over 80 fiskere er drept eller savnet etter herjingene til tyfonen «Linda» i det sørlige Thailand i dag. I Vietnam er fortsatt 500 mennesker savnet etter at orkanen rammet landet i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale myndigheter i det sørlige Thailand meldte oppgir at 80 fiskere var savnet, etter at de trosset advarsler og la ut på fiske. Minst 20 småbåter kantret da de ble rammet av kraftige bølger.

  Redningsmannskaper i Vietnam opplyser at «Linda» krevde minst 94 menneskeliv da den rammet landet i helga. Så mange som 500 var i formiddag fortsatt savnet.

Venter på «Keith»

Samtidig forberedte Filippinene seg på møtet med den enda kraftigere tropiske orkanen «Keith», som ventes å treffe landet i morgen. Vindstyrken i orkanen kommer opp i over 200 km/t.

  Orkanen feide over Mariana-øyene i Stillehavet i dag, der den blåste hus overende og slo ut kraftforsyningen. Det er foreløpig ikke meldt om omkomne.

  «Keith» hadde kurs nordvestover, mot tett befolkede områder i det nordlige Filippinene.

Evakuert

I Cook-øyene i Stillehavet ble flere små øyer evakuert etter at en tredje orkan feide flodbølger over de lavtliggende øyene.

 Over 20 mennesker ble drept eller er fortsatt savnet. Håpet om å finne flere overlevende er lite.

Hele Norges coronakart