Hundrevis var på minnestund for den druknede hunden Lucas (1)

Oppskaket over drukningen.

ENGASJEMENT: Lys og blomster er lagt på brua for å minnes hunden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENGASJEMENT: Lys og blomster er lagt på brua for å minnes hunden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSS (Dagbladet): Hundrevis av mennesker møtte opp for å minnes hunden Lucas (1) som ble offer for en grusom drukning i forrige uke.

I løpet av helga fant forbipasserende den lille blandingshunden bundet fast til et betogrør og druknet ved Krapfosbrua i Moss.

Saken har vakt enormt engasjement i Moss og i hele Norge.

På Krapfossbrua i Moss er det lagt blomster, bilder av Lucas og tent lys. Mange har møtt opp for å minne ham.

Grusomt Om sju dager, 30. juli, hadde lille Lucas - som er en eventyrblanding av bichon frisé, toy puddel, tibetansk spaniel, chihuahua, pomeranien og powder puff - blitt to år gammel.

I stedet minnes han nå på stedet der han ble funnet druknet i sjøen. Mange hundeeiere har møtt opp med sine firbeinte, det har også Heidi Kjørvik, som fant hunden druknet, og dro han opp av sjøen.

- Det var et helt forferdelig syn, og jeg skjønner ikke at noen kan gjøre noe sånt. Det så ut som det lå en bamse i vannet, og da jeg kjørte bort med båten håpet jeg i det lengste det var en bamse, sier Kjørvik.

Fint å se Torhill Marie Grøndal er oppdretteren til Lucas og var hundens juridiske eier. Hun syntes det er bra at mange har møtt opp for å minne hunden.

- Det som gar skjedd, er selvfølgelig forferdelig, men det er flott å se at så mange har stilt opp for å markere hva de mener om slikt.

Kjørvik synes også det er flott med alle som har møtt opp.

- Folk har blitt sjokkert og skjønner ikke hvordan noen kan gjør noe sånt med en hund, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer